Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στο FP1

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Βραζιλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στο FP1

FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στο FP1

FORMULA 1

Lewis Hamilton και Valtteri Bottas έκαναν το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας που αποτελεί τον δέκατο-ένατο και προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σε μία ημέρα με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 44, τα ασημί βέλη ήταν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Οι οδηγοί της Mercedes ήταν ταχύτεροι τόσο στα πρώτα στάδια της διαδικασίας με την μαλακή γόμα (κίτρινα διακριτικά) της Pirelli όσο και στη συνέχεια με την πολύ μαλακή (κόκκινα διακριτικά). Με αυτά οι Hamilton/Bottas άρχισαν στα μισά της διαδικασίας να κατεβάζουν, σταματώντας τελικά στο 1.19.202 με τον Lewis. Είναι η πρώτη φορά που στη συγκεκριμένη χάραξη στο Ιντερλάγκος έχουμε χρόνους κάτω από το 1.20.

Advertisement
Advertisement

Η σπασμένη υβριδική μηχανή της Renault ολοκλήρωσε πρόωρα τη διαδικασία για την Toro Rosso του Brendon Hartley και προκάλεσε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Εξόδους είχαν ακόμα και οι Hamilton-Sebastian Vettel, αμφότεροι χωρίς συνέπειες.

Advertisement

Ο George Russell, ο πρωταθλητής του GP3 Series, έκανε ντεμπούτο σε επίσημη διαδικασία ενός Grand Prix, συμμετέχοντας στο FP1 με τη Force India αντί του Sergio Perez. Απών ήταν και ο Pascal Wehrlein καθώς για αυτή την περίοδο, η Sauber έδωσε το μονοθέσιό του στον Charles Leclerc.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη στο FP1:

brazil17-fp1-times640