Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μονακό: Χατ-τρικ Ricciardo, στις μπαριέρες ο Verstappen

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μονακό: Χατ-τρικ Ricciardo, στις μπαριέρες ο Verstappen

FORMULA 1

GP Μονακό: Χατ-τρικ Ricciardo, στις μπαριέρες ο Verstappen

FORMULA 1

Η Red Bull Racing πρωταγωνίστησε και στην τελευταία πρόβα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Μονακό, που αποτελεί τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Daniel Ricciardo έκανε το 3 στα 3, η RBR έκανε πάλι το 1-2 αλλά οι μηχανικοί της πρέπει να σηκώσουν μανίκια για να επισκευάσουν το μονοθέσιο του Max Verstappen που κατέληξε στις μπαριέρες!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 41. Πιο πάνω δηλαδή από τις τιμές της Πέμπτης.

Στα πρώτα στάδια της ωριαίας διαδικασίας είδαμε να χρησιμοποιούνται μόνο οι hypersoft και supersoft γόμες της Pirelli κι όχι η ultrasoft. Με τις Ferrari να δείχνουν αρχικά το δρόμο αλλά τις Red Bull να επαναφέρουν την τάξη της Πέμπτης με τη συμπλήρωση των 20 λεπτών.

Advertisement
Advertisement

Οι ταύροι άρχισαν να κατεβάζουν την καλύτερη επίδοση, με τον Verstappen να κάνει νέο ρεκόρ πίστας με 1.11.787 λίγο πριν τα μισά του δρόμου. Κι ενώ όλα έδειχναν ρόδινα για τους τετράκις πρωταθλητές, ο Ολλανδός έκανε το μεγάλο λάθος 8 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας.

Ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο της RB14 στο σύμπλεγμα των στροφών της πισίνας, ακριβώς όπως και πριν από δύο χρόνια – τότε στη μάχη των κατατακτήριων. Ο εμπρός δεξιός τροχός χτύπησε στην εσωτερική μπαριέρα, η ανάρτηση έσπασε κι έπειτα το μονοθέσιο πέρασε ανεξέλεγκτο πάνω από τα κερμπ καταλήγοντας στις μπαριέρες.

Advertisement

Πλέον οι μηχανικοί της Red Bull Racing καλούνται να δώσουν αγώνα δρόμου ώστε να προλάβουν να επιδιορθώσουν το μονοθέσιό του εγκαίρως για τη μάχη της pole position. Προφανώς το ατύχημα αυτό προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας, όμως στο φινάλε, προλάβαμε να δούμε 3 λεπτά δράσης.

Advertisement

Κι αυτά ήταν αρκετά για τον Ricciardo, που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.11.786, ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου κάτω από τον teammate του (!) κάνοντας έτσι χατ-τρικ στις περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Οι «ταύροι» έκαναν λοιπόν ξανά το 1-2, με τις Ferrari στα 2 και 3 δέκατα και τις Mercedes στο μισό δευτερόλεπτο.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Monaco-2018-FP3-Times640

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.