Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Καναδά: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

FORMULA 1

GP Καναδά: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

FORMULA 1

Ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, που αποτελεί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και διεξάγεται στο σιρκουί Gilles Villeneuve.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα σε μία διαδρομή που απλώνεται στο τεχνητό νησί που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου και συνδυάζει δημόσιους δρόμους με μόνιμα κομμάτια πίστας. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

To Μοντρεάλ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 18 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 32. Όσο για τα ελαστικά, η Pirelli έφερε τις πιο μαλακές γόμες στη γκάμα της, τις Supersoft, UltraSoft, Hypersoft.

Advertisement
Advertisement

Στο ξεκίνημα η πλειοψηφία των πρωταγωνιστών ήταν απούσα από την πίστα και χρειάστηκε να φτάσουμε στα 25 λεπτά για να δούμε τους συνήθεις υπόπτους να βγαίνουν στην πίστα. Όμως δεν πρόλαβαν να σημειώσουν ανταγωνιστικούς γύρους καθώς με τη συμπλήρωση του ημιώρου είχαμε κόκκινη σημαία. Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Nico Hulkenberg, με το μονοθέσιο της Renault να ακινητοποιείται στην άκρη της πίστας, με τον Γερμανό να μη μπορεί να αλλάξει σχέσεις στο κιβώτιο.

Advertisement

Όταν άρχισε ξανά η δράση, δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος για να δούμε τις Mercedes να περνούν στην κορυφή, με τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas να χρησιμοποιούν τη super soft γόμα. Η απάντηση ήρθε από τον Verstappen, ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας, όπου με τη hyper soft γόμα κατάφερε να βρεθεί 88 χιλιοστά μπροστά από τον Hamilton.

Advertisement

Κάπου εκεί είχαμε το πρώτο θύμα του «Τοίχου» των πρωταθλητών. Αυτός ήταν ο Lance Stroll που παρότι έμοιαζε να αποφεύγει το «μπαμ», το πίσω δεξί ελαστικό του κλάταρε.

Στη συνέχεια δεν είχαμε άλλη αλλαγή στην κορυφή. Ο Verstappen παρέμεινε πρώτος (για πρώτη φορά σε επίσημη διαδικασία φέτος) και ο Hamilton δεύτερος παρότι στη συνέχεια έβαλε την ultra soft γόμα ελαστικών.

Τρίτος πέρασε ο Daniel Ricciardo με τη δεύτερη Red Bull, με τις Ferrari να κάνουν την εμφάνισή τους στα πάνω τμήματα της κατάταξης, με τον Sebastian Vettel τέταρτο, ανάμεσα στις δύο Ferrari και τον Kimi Raikkonen έκτο.

Λίγο πριν το τέλος του FP1, είχαμε και δεύτερη Williams στον τοίχο, με τον Sergey Sirotkin να χάνει τον έλεγχο της FW41 στη στροφή έξι.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP-Canada18-fp1-times640