Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Καναδά FP3 : Χατ τρικ για Verstappen

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Καναδά FP3 : Χατ τρικ για Verstappen

FORMULA 1

GP Καναδά FP3 : Χατ τρικ για Verstappen

FORMULA 1

Ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος και στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, που αποτελεί την τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position για τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτός διεξάγεται στο σιρκουί Gilles Villeneuve που αποτελείται κατά το ήμισυ από δημόσιους δρόμους και απλώνεται σε ένα τεχνητό νησί, που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου στο Μοντρεάλ. Ο ήλιος έλαμπε, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 34. Όσο για τα ελαστικά, θυμίζουμε πως η Pirelli έφερε τις πιο μαλακές γόμες στη γκάμα της, τις Supersoft, UltraSoft, Hypersoft.

Η δράση άρχισε από νωρίς, με τον Sebastian Vettel να… σηκώνει μανίκια επιδιώκοντας να καλύψει το έδαφος που έχασε χθες. Οι Ferrari ήταν και αυτές που είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος της ωριαίας διαδικασίας, με τον Γερμανό και τον teammate του, Kimi Raikkonen, να εναλλάσσονται στην κορυφή, χρησιμοποιώντας τη hyper soft γόμα.

Advertisement

Αντίθετα οι Mercedes και Red Bull βγήκαν στην πίστα με την ultra soft και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Lewis Hamilton μπήκε σφήνα ανάμεσα στις Ferrari, όντας 66 χιλιοστά πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου.

Όμως στα δύο τρίτα οι κόκκινοι βγήκαν ξανά στην πίστα, με νέα hyper soft ελαστικά και αμέσως κατέβηκαν κάτω από 1.12. Η απάντηση ήρθε από τον Verstappen που θυμίζουμε πως ήταν ταχύτερος όλων στις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Ο οδηγός της Red Bull Racing εβαλε κι αυτός hyper soft και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.11.599 – χρόνος που ήταν αρκετός για να του χαρίσει άλλη μία πρωτιά!

Αν συνυπολογίσουμε τι έγινε στο Μονακό, όπου ο Daniel Ricciardo έκανε το 3 στα 3 στα ελεύθερα, πήρε την pole position και την μετέτρεψε και σε νίκη, οι ταύροι έχουν επικρατήσει στις τελευταίες οκτώ επίσημες διαδικασίες!

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP-Canada18-fp3-times640

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα λάβουν χώρα στις 21.00 ώρα Ελλάδας.