Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ταχύτερος o Bottas στο FP3

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Ταχύτερος o Bottas στο FP3

FORMULA 1

F1: Ταχύτερος o Bottas στο FP3

FORMULA 1

Αλλαγή προσώπων στην κορυφή της κατάταξης στην τρίτη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που αποτελεί τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ο Valtteri Bottas που ήταν ταχύτερος όλων όταν χρησιμοποιήθηκε η μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli (με τα κίτρινα διακριτικά), διατήρησε τα ηνία και στις προσομοιώσεις κατατακτήριων με την πολύ μαλακή γόμα (με τα κόκκινα διακριτικά). Ο οδηγός της Mercedes ήταν για μόλις 95 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος της Ferrari του Kimi Raikkonen σε μία… καυτή ωριαία διαδικασία.

Όχι μόνο αλληγορικά αλλά και ουσιαστικά καθώς η θερμοκρασία οδοστρώματος στους δρόμους του Μπακού ήταν στους 56 βαθμούς Κελσίου (στους 26 αυτή στον αέρα). Και ακόμα υψηλότερα εντός της R.S.17 του Jolyon Palmer καθώς η υβριδική μηχανή της Renault πήρε φωτιά λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Advertisement
Advertisement

Η απώλεια υδραυλικής πίεσης στην SF70H, περιόρισε τη συμμετοχή του Sebastian Vettel στο FP3 ενώ προβλήματα αντιμετώπισε και ο χθεσινός πρωταγωνιστής, Max Verstappen, που πάρκαρε την RB13 στην άκρη του δρόμου 10 λεπτά πριν το τέλος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

baku17-fp3-times640

Advertisement

Οι κατατακτήριες δοκιμές διεξάγονται στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).