Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα έρθει Ελλάδα η Tesla;

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα έρθει Ελλάδα η Tesla;

ΝΕΑ

Θα έρθει Ελλάδα η Tesla;

ΝΕΑ

Οπως έχουμε αποκαλύψει εδώ και καιρό, η Αμερικανική εταιρεία καλοβλέπει τη χώρα μας. Ο Ιδιοκτήτης της εταιρείας Elon Musk δηλώνει λάτρης της Ελλάδας και του λαού της, ενώ -έστω και με προσπάθεια- βλέπει και επενδυτικές ευκαιρίες, εκτός από γαλάζιες θάλασσες και τοπία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Άλλωστε ο Αμερικανός έχει και Έλληνες στο team του όπως είναι ο επικεφαλής σχεδιαστής ηλεκτροκινητήρων Κωνσταντίνος Λάσκαρης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ).

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατασκευή μονάδας παραγωγής στην Ελλάδα, την οποία οι αριστερές Κυβερνητικές νοοτροπίες δεν αξιοποίησαν (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔΩ), έντονη είναι η φημολογία ότι παρά το κακό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι μεγάλη Αμερικανική εταιρεία θέλει να φέρει τα αυτοκίνητά της στην Ελλάδα, βλέποντας άνοδο της αγοράς, τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα το «φθηνό» μοντέλο που κατασκευάζει, απευθύνεται και σε μερίδα Ελλήνων αγοραστών (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήδη στα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια εξετάζονται τρείς προτάσεις από Ελληνες επιχειρηματίες για να αναλάβουν την αντιπροσώπευση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας.
Όμως η Tesla συνηθίζει να «κατεβαίνει» στις αγορές αυτόνομη, κάτι που εξετάζεται και σε αυτή την περίπτωση…

Σίγουρα, η υψηλή φορολογία, οι υψηλοί δασμοί στις εισαγωγές, αλλά και η γραφειοκρατία (τελωνεία, εγκρίσεις τύπου, εφορία, κλπ) είναι αποτρεπτικοί παράγοντες και ίσως η Ελληνική Κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει άμεσα μία πρωτοβουλία να καλέσει τους ανθρώπους της εταιρεία και να διαπραγματευτεί.

Advertisement

Αναμφίβολα μία τέτοια επένδυση θα λειτουργούσε ως επιχειρηματικός… κράχτης και για άλλες επενδύσεις στη χώρα μας, αφού το brand name Tesla θα προκαλούσε αίσθηση.

Εχει όμως τη βούληση η Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει την… υπέρβαση;

Advertisement

Σύντομα θα έχουμε νεότερα. Μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr

tesla_5498

 

Advertisement