Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια «γεμάτη» Φρανκφούρτη

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια «γεμάτη» Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Μια «γεμάτη» Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

«Έσπασε» τα κοντέρ η φετινή έκθεσης της Φρανκφούρτης. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι κατασκευαστές επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου και μας παρουσίασαν ένα σωρό ενδιαφέροντα μοντέλα. Ας δούμε συνοπτικά τα high lights.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Θέαμα, γκάζια και γεύση από το μέλλον. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την IAA 2017 που ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών (επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια όπως και αυτή στο Παρίσι). Είναι από τις λίγες φόρες που η μια είδηση σκάει μετά την άλλη και τρέχεις να προλάβεις να δώσεις την πληροφορία στο κοινό σου. Στο Newsauto τα καταφέραμε και αυτή τη φορά, καθώς όλη η ομάδα δούλεψε σκληρά για να σας μεταφέρει έγκαιρα όλο το ρεπορτάζ και το παρασκήνιο (δείτε εδώ τα Hot μοντέλα που παρουσιάστηκαν). Μεταξύ των μοντέλων που αποκαλύφθηκαν ορισμένα ξεχωρίζουν και αξίζουν μια δεύτερη ματιά. Είτε γιατί έχουν εμπορικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα, είτε γιατί αποτελούν προάγγελο εξελίξεων.

Στις mainstream κατηγορίες σίγουρα ξεχωρίζουν τα νέα crossover που είδαμε. Οι Κορεάτες θέλουν πάση θυσία την κορυφή και έτσι ετοίμασαν τα Kia Stonic & Hyundai Kona. Η Skoda βρίσκεται σε οργασμό και σύντομα θα λανσάρει ακόμη ένα ενδιαφέρον μοντέλο, το νέο Karoq (η επιτυχία δεδομένη και στην Ελλάδα αφού η νέα αντιπροσωπεία έχει στελεχωθεί με ικανούς ανθρώπους). Αέρας αλλαγής έχει φυσήξει και στο στρατόπεδο της SEAT, καθώς μετά από χρόνια τα προϊόντα της έχουν την τελευταία τεχνολογία του VW Group και είναι πιο στοχευμένα από πότε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο Arona, αλλά και τα Ateca & Ibiza που ήρθαν πρόσφατα στην ελληνική αγορά. H VW, από την άλλη, εκτός του νέου Polo που οδήγησε ο Τάκης Τρακουσέλλης την προηγούμενη εβδομάδα στο Αμβούργο και εντυπωσιάστηκε, μας παρουσίασε και το νέο T-Roc που μπαίνει και αυτό στα compact SUV. Σημαντικές, επίσης, ήταν και οι πρεμιέρες των νέων Dacia Duster & Citroen C3 Aircross που φιλοδοξεί να γίνει trend στα Crossover.

Advertisement
Advertisement

Πάμε τώρα και στην κατηγορία “γκάζια”, όπου χορτάσαμε….άλογα. Ferrari Portofino & M5 είχαν σίγουρα την τιμητική τους, αλλά η Mercede-AMG έκλεψε την παράσταση με το Project One. Ένα concept που θα μας οδηγήσει στο πρώτο hypercar της γερμανικής φίρμας με τεχνολογία απευθείας από F1 και απόδοση πάνω από 1.000 άλογα. Βαθιά υπόκλιση στην Mercedes-AMG.

Το αδιαχώρητο έγινε και στον τομέα «ηλεκτρικά πρωτότυπα». Σύσσωμοι οι κατασκευαστές μας έδειξαν το «ηλεκτρικό» μέλλον που έρχεται με γοργά βήματα. Το timing δεν είναι τυχαίο άλλωστε. Οι νόρμες των ρύπων πιέζουν τις εταιρείες που αναζητούν άμεση λύση. Και η λύση είναι σίγουρα ηλεκτρική.

Εν αναμονή των εξελίξεων που έρχονται…