Live Κίνηση
Περισσότερα
VW POLO

Το νέο VW Polo GTI είναι το ισχυρότερο στην ιστορία

Ελλάδα 3:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο VW Polo GTI είναι το ισχυρότερο στην ιστορία

VW POLO

Το νέο VW Polo GTI είναι το ισχυρότερο στην ιστορία

VW POLO

Στη γκάμα του 6ης γενιάς VW Polo ξεχωρίζει η κορυφαία έκδοση Polo GTI, η οποία με 200 άλογα ισχύος έρχεται για να αναδειχθεί ως το ισχυρότερο Polo όλων των εποχών.

Advertisement
Advertisement

To νέο Polo GTI υιοθετεί-όπως πάντα άλλωστε-μια διακριτικά σπορτίφ εμφάνιση, χωρίς εξάρσεις και υπερβολές. Έτσι, το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα ξεχωρίζει από τη διαφορετική μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τα μυώδη σπόιλερ, τις μεγάλες ζάντες των 18 ιντσών και φυσικά από τα λογότυπα «GTI» που επισημαίνουν πως πρόκειται για την ισχυρότερη στην γκάμα έκδοση.

Μικρές στιλιτιστικές διαφορές, σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις, υπάρχουν και την καμπίνα. Εδώ βρίσκουμε το ελλειπτικό τιμόνι, τις χαρακτηριστικές καρό ταμπετσαρίες, τα ημι-μπάκετ καθίσματα και άλλα.

Der neue Volkswagen Polo GTI

Advertisement
Advertisement

Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ο γνωστός 2λιτρος TSI κινητήρας βενζίνης του VW Group με ισχύ στα 200 άλογα & 320 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. (στην προηγούμενη γενιά είχαμε έναν 1.800άρη με 192 ίππους). Προς το παρόν είναι διαθέσιμη η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο DSG, ενώ μέσα στο 2018 στις επιλογές θα προστεθεί και ένα χειροκίνητο με 6 σχέσεων.

Στον τομέα των επιδόσεων, η γερμανική φίρμα ανακοινώνει 0-100 σε 6,7 sec και τελική ταχύτητα 237 km/h (μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,9 lt./100 km & 129 gr/km).

Advertisement

To νέο Polo GTI πατά στην πλατφόρμα MQB, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν και προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί για πρώτη φορά και με ενεργή ανάρτηση (είναι 15 χλστ. χαμηλότερο από τις απλές εκδόσεις).