Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi e-tron quattro με σούπερ αυτονομία!

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi e-tron quattro με σούπερ αυτονομία!

ΝΕΑ

Audi e-tron quattro με σούπερ αυτονομία!

ΝΕΑ

To ηλεκτροκίνητο concept car που παρουσιάζει στην Φρανκφούρτη η Audi έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 500 km και θα αποτελέσει την βάση για το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει το 2018.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά από αρκετά teaser στοιχεία η Audi παρουσιάζει το e-tron quattro concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί ένα επερχόμενο crossover που πιθανότατα θα ονομάζεται Q6. Από πλευράς διαστάσεων, το αμάξωμα του πρωτότυπου μοντέλου φτάνει τα 4,88 m και έχει έναν εντυπωσιακό -για SUV- αεροδυναμικό συντελεστή (στο 0,25). Από τον φουτουριστικό διάκοσμο ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες οθόνες του ταμπλό, καθώς και μικρότερη στην κονσόλας.

Audi-e-tron_quattro_Concept_2015 (8)

Advertisement
Advertisement

Επί της ουσίας, το σύστημα πρόωσης απαρτίζεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες (έναν στον εμπρός άξονα και δύο για τους πίσω τροχούς). Οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων βρίσκονται στο δάπεδο -κάτω από τους επιβάτες- και το μεγάλο ενεργειακό τους φορτίο (95 kWh) εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 500 km, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η γερμανική εταιρία.

Audi-e-tron_quattro_Concept_2015 (1)

Σχετικά με την φόρτιση των μπαταριών, αυτή μπορεί να γίνει σε AC ή DC δίκτυο. Σε συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 150 kW, η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 50 min, ενώ εναλλακτικά υπάρχει σε πειραματικό στάδιο επαγωγική ασύρματη φόρτιση (Audi Wireless Charging). Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τα 435 PS, όταν η μέγιστη μπορεί να φτάσει τα 503 PS και η ροπή τα 81,6 kgm. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 διαρκεί 4,6 sec και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h λόγω της προστασίας του ηλεκτρικού κυκλώματος αλλά και τον περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος.

Advertisement

Audi-e-tron_quattro_Concept_2015 (6)

Audi-e-tron_quattro_Concept_2015 (5)

Advertisement

Audi-e-tron_quattro_Concept_2015 (9)