Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Renault Kadjar σε έκδοση χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Renault Kadjar σε έκδοση χωρίς τέλη κυκλοφορίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Renault Kadjar σε έκδοση χωρίς τέλη κυκλοφορίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Kadjar αποτελεί το «ξαδελφάκι» του Nissan Qashqai και ελπίζει να πάρει λίγη από την… τύχη που το συνοδεύει. Το SUV της Renault έχει μήκος 4,45 m. και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι, σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Οι Γάλλοι είχαν αποκαλύψει διαδικτυακά το μικρομεσαίο τους SUV στις αρχές Φεβρουαρίου, όμως στην έκθεση της Γενεύης έδωσαν στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες που το συνοδεύουν.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)
Ακόμη και τα μοντέλα 4×2 προσφέρουν δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου χάρη στο σύστημα πρόσφυσης Extended Grip και την απόσταση των 19 cm από το έδαφος. Το σύστημα τετρακίνησης του Kadjar προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις θέσεις λειτουργίας: «2WD», «AUTO» και «LOCK». Στην πρώτη η ροπή μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, στη δεύτερη το σύστημα στέλνει έως και το 50% στους πίσω ανάλογα με τα επίπεδα πρόσφυσης και στην τρίτη η ροπή κλειδώνει σε αναλογία 50/50 για κίνηση σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση. Η έκδοση X-Mod (διαθέσιμη σε 4×4 και 4×2) προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, ενώ οι προστατευτικές ποδιές και τα ελαστικά M+S τονίζουν την ελευθερία κίνησης.
Η γκάμα των κινητήρων είναι γνώριμη σε όλους από το Qashqai. Αποτελείται από τους 1.5 και 1.6 diesel (με 110 και 130 PS, αντίστοιχα) και τον 1.2 βενζίνης, όχι όμως με 115 αλλά με 130 ίππους. Ο 1.5 dCi (με 6άρι μηχανικό κιβώτιο) προσφέρει στο Kadjar μέση κατανάλωση και εκπομπές ρύπων στα επίπεδα των 99 g/km. Παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί και με το σύστημα διπλού συμπλέκτη EDC. Ο 1.6 dCi (με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο) εμφανίζει μέγιστη ροπή 32,6 kgm και εξοπλίζει τόσο το Kadjar 4×2 όσο και το 4×4. Τέλος, ο υπερτροφοδοτούμενος 1.2 βενζίνης TCe με τα 130 PS και τα 20,9 kgm ροπής συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.
Advertisement
Advertisement