Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Audi παρουσίασε το Q7 e-tron 3.0 TDI Quattro

Ελλάδα 6:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi παρουσίασε το Q7 e-tron 3.0 TDI Quattro

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Audi παρουσίασε το Q7 e-tron 3.0 TDI Quattro

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία από τις επτά παγκόσμιες πρεμιέρες που πραγματοποιεί η Audi στο 85ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αφορά στο Q7 e-tron 3.0 TDI quattro.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanAuto)

Πρόκειται για το πρώτο diesel plug-in hybrid με τετρακίνηση στο συγκεκριμένο segment και προσφέρει εντυπωσιακούς αριθμούς σε ό,τι αφορά τόσο τις επιδόσεις όσο και την οικονομία. Ας τα δούμε όμως με τη σειρά.

Οι συνδυασμένες προσπάθειες του 3λιτρου diesel κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, προσφέρουν 373 άλογα και 71.4 kgm ροπής. Αυτά συνεπάγονται επιτάχυνση 0-100 σε 6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα της τάξης των 225 km/h. Η ισχύς περνάει στους τροχούς μέσω triptronic κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, το Q7 e-tron 3.0 TDI quattro έχει ηλεκτρική αυτονομία 56 χιλιομέτρων ενώ η συνολική αυτονομία είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή στα 1.410 km! Η μέση κατανάλωσή σύμφωνα με τα στάνταρ της ECE ορίζεται στα 1,7 lt/100 km, την ώρα που η εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 50 g/km, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος στην κατηγορία. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει ακόμα και σε δυόμιση ώρες, με την Audi να παρέχει στον στάνταρ εξοπλισμό το καλώδιο φόρτισης.

Όπλο του μεγάλου SUV της μάρκας από το Ίγκολσταντ είναι η ευρυχωρία του εσωτερικού και η άνεση που παρέχεται στους επιβάτες. Εφοδιάζεται με ενεργή αερανάρτηση ενώ το σύστημα MMI Navigation Plus εκτός από τις παροχές διασκέδασης, μεταφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία του οχήματος. Μεταξύ άλλων και τις επιλογές ρύθμισης του υβριδικού συστήματος, που περιλαμβάνει τέσσερα στάδια, ανάλογα τον τρόπο οδήγησης που θα επιλέξει ο οδηγός.

Advertisement

Εκτός από άνεση, η Audi υπόσχεται και οδηγική απόλαυση, χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους και τις αναβαθμίσεις στις αναρτήσεις. Μάλιστα εκεί προσφέρονται ούτε μία, ούτε δύο αλλά επτά ρυθμίσεις ανάλογα με τον επιθυμητό τρόπο οδήγησης. Κι αν θελήσετε και εκτός δρόμου εξορμήσεις, το hill descent control, η… εκτός δρόμου ρύθμιση στο ESC και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα, θα είναι στη διάθεσή σας.

Όλα αυτά σε ένα πακέτο μήκους 5.05m, στο γνωστό σχεδιαστικό μοτίβο της Audi, με ειδικά σχεδιασμένου τροχούς 19 ιντσών αλλά και διαχύτη. Οι προβολείς είναι τρισδιάστατοι, έχοντας ως οπτική υπογραφή το διπλό βέλος.

Advertisement

Στο εσωτερικό, όπως είπαμε η ευρυχωρία είναι κάτι για το οποίο οι Γερμανοί περηφανεύονται. Προσφέρεται ρύθμιση της πλάτης και των καθισμάτων των τριών πίσω επιβατών ενώ παρά την ύπαρξη μπαταρίας, ο χώρος αποσκευών απλώνεται σε 890 lt!

Για τον οδηγό, το virtual cockpit περιλαμβάνει μεγάλο πίνακα οργάνων με πληθώρα πληροφοριών που εναλλάσσονται κατά βούληση ενώ η δυνατότητα σύνδεσης με το internet, του επιτρέπει να χρήση πολλαπλών εφαρμογών. Η δημιουργία Wi-Fi hotspot προσφέρει συνδεσιμότητα σε όλους τους επιβάτες ενώ το ηχοσύστημα παρέχεται από τις Bose και Bang & Olufsen.

Advertisement

Το Q7 e-tron 3.0 TDI quattro θα λανσαριστεί στη γερμανική αφορά, την Άνοιξη του 2016.