Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

«Αέρα» από το Nissan Kicks (vid)

Ελλάδα 17:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Αέρα» από το Nissan Kicks (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

«Αέρα» από το Nissan Kicks (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το επόμενο μικρό SUV της Nissan προλογίζει το Kicks Concept, που έκανε πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Σάο Πάολο, ανήμερα της εθνικής μας εορτής. Το όνομά του αποτελεί την… απάντηση των Ιαπώνων στο Adam Rocks της Opel. Το πρωτότυπο μοντέλο δημιουργήθηκε στο σχεδιαστικό κέντρο της Nissan στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια με συμμετοχή των σχεδιαστιών της μάρκας από το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στόχος του ανθρακί αμαξώματος με τις ασημί και πορτοκαλί λεπτομέρειες (όπως η οροφή) είναι να δώσει λίγο χρώμα στο γκρίζο των μεγαλουπόλεων της Βραζιλίας. «Την κύρια έμπνευση για αυτό το concept car αποτέλεσε η αντίθεση που παρατηρήσαμε ανάμεσα στο γκρίζο του αστικού περιβάλλοντος του Σάο Πάολο και τα πολύχρωμα φυσικά τοπία γύρω από το στούντιο μας στο Ρίο ντε Τζανέιρο», σχολίασε ο Robert Bauer, επικεφαλής στο σχεδιαστικό κέντρο του Ρίο.

Λεπτομέρειες από το πρωτότυπο Kicks αναμένεται να περάσουν σε μία σειρά από μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Nissan, όπως το επόμενο Juke. Άλλωστε οι διαστάσεις του Kicks (μήκος 4,3 m, πλάτος 1,8 m. και μεταξόνιο 2,62 m) παραπέμπουν στο Juke. Δεν αποκλείεται να προστεθεί στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας και ένα μικρότερο SUV, με μήκος κάτω από τα 4 m, ώστε να αντιπαρατεθεί με το Adam Rocks και το αναμενόμενο C1 Urban Ride της Citroen.

Advertisement
Advertisement