Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το μικρό crossover της Fiat

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το μικρό crossover της Fiat

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το μικρό crossover της Fiat

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το 500X βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνο στο περίπτερο των Ιταλών αλλά και γενικά στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Το μήκους 4,25 m. crossover εισέρχεται σε μία κατηγορία με διψήφιο αριθμό αντιπάλων (πχ Nissan Juke, Peugeot 2008, Opel Mokka), όμως αντιπαραθέτει το ιδιαίτερό του στυλ και τις τετρακίνητες εκδόσεις για να εξασφαλίσει μερίδιο πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το… αδελφάκι του Jeep Renegade κατασκευάζεται στο Μέλφι της Ιταλίας και στην Ελλάδα αναμένεται τον Μάρτιο του 2015. Η Fiat το προσφέρει σε δύο εκδοχές, μία με πιο… αστικό look και την Cross με off road εμφάνιση. Η δεύτερη ξεχωρίζει από τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τις προστατευτικές ποδιές στα δύο άκρα του αμαξώματος και τις ράγες οροφής. Σε σχέση βέβαια με το απλό 500 έχει… ασύγκριτα πλουσιότερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (όγκος 350 lt. στο πορτμπαγκάζ).

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα αποτελείται αρχικά από τον 1.4 Turbo MultiAir II των 140 PS (με κίνηση εμπρός και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο), τον 1.6 MultiJet II 120 PS (επίσης ως προσθιοκίνητο και με ίδιο σύστημα μετάδοσης) και το 2λιτρο MultiJet II 140 PS (με κίνηση σε όλους τους τροχούς και 9άρι αυτόματο κιβώτιο).

Advertisement
Advertisement

Αργότερα θα προστεθούν ο 1.6 E-torQ απόδοσης 110 PS (5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κίνηση εμπρός), ο 1.4 Turbo MultiAir II με 170 PS (9άρι αυτόματο και 4×4), ο 2.4 Tigershark 184 PS (9άρι αυτόματο και 4×4), ο οποίος βέβαια δεν θα απασχολήσει τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι diesel 1.3 MultiJet II 95 PS (5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κίνηση εμπρός) και 2.0 MultiJet II 140 PS (6άρ μηχανικό και τετρακίνηση).