Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στο Παρίσι για το sport υβριδικό Outlander

Ελλάδα 5:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα στο Παρίσι για το sport υβριδικό Outlander

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στο Παρίσι για το sport υβριδικό Outlander

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι επίσημες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Outlander PHEV Concept-S δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Mitsubishi, δύο εβδομάδες πριν την παγκόσμια πρώτη στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Η πρωτότυπη έκδοση του plug-in υβριδικού SUV προλογίζει το ανανεωμένο σχεδιαστικά μοντέλο αλλά και μία πιο sport παραλλαγή του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η μάσκα, τα φωτιστικά σώματα, οι λεπτομέρειες σε ασημί και μαύρο χρώμα συνθέτουν το «Χ» στο εμπρός μέρος του Outlander PHEV Concept-S, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στην ουρά του οχήματος, με τα μακρόστενα φώτα και τα σημεία με χρώμιο σε σχήμα «C». Σε αντίθεση με το λευκό στο αμάξωμα, το μαύρο κυριαρχεί στην καμπίνα των επιβατών. Μαύρο ξύλο σε ταμπλό, εσωτερικό θυρών και κεντρική κονσόλα, ενώ οι δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα είναι είτε μαύρες είτε μπορντό.

Το υβριδικό σύστημα του Concept-S είναι ίδιο με αυτό του Outlander PHEV. Ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης με ισχύ 118 PS συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ – ένα σε κάθε άξονα – απόδοσης 82 PS έκαστο. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φορτίζονται εντός πέντε ωρών σε οικιακή παροχή ρεύματος και μπορούν να κινήσουν το SUV της Mitsubishi σε απόσταση έως 52 km χωρίς ρύπους.

Advertisement
Advertisement

Η συνδυαστική αυτονομία φθάνει τα 824 km, με τη μεικτή κατανάλωση στα επίπεδα του 1,9 lt/100 km και τις εκπομπές ρύπων στα 44 g. CO2 ανά km. Το μήκους 4,65 m SUV ζυγίζει 1.810 kg, λόγω της παρουσίας των μπαταριών και των ηλεκτρικών μοτέρ. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 463 lt, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 170 km/h.