Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το νέο Ka στη Βραζιλία

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα για το νέο Ka στη Βραζιλία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το νέο Ka στη Βραζιλία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Μουντιάλ πέρασε, τα δάκρυα στέγνωσαν και η ζωή συνεχίζεται στη χώρα της σάμπα και της καϊπιρίνια. Η Ford λανσάρει στη Βραζιλία τη νέα γενιά του Ka και ήδη έγινε η δημοσιογραφική παρουσίαση του αυτοκινήτου πόλης. Το Ka κυκλοφορεί αποκλειστικά ως 5θυρο, σε αντίθεση με το 3θυρο απερχόμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η αμερικάνικη μάρκα το έχει χαρακτηρίσει «global car», δηλαδή θα έχει την ίδια σχεδίαση σε όλες τις γωνίες του πλανήτη. Αν και θα τοποθετηθεί στο A segment, οι διαστάσεις του νέου Ford Ka παραπέμπουν πιο πολύ σε σουπερμίνι. Το μήκος του είναι 3,89 m., το πλάτος 1,69 και το ύψος 1,52 m. Το μεταξόνιο πλησιάζει τα 2,5 m. και υπόσχεται ικανοποιητικούς χώρους (για τα δεδομένα της κατηγορίας) στους πίσω επιβάτες.

Κατά το λανσάρισμα του νέου Ka στη Βραζιλία υπάρχει μία επιλογή κινητήρα. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο του 1 lt, χωρίς turbo όμως και με ισχύ στα 80 PS (αυξάνεται στα 85 PS στην έκδοση με καύσιμο την αιθανόλη). Η μέγιστη ροπή είναι αντίστοιχα 10,2 και 10,7 kgm. Η κίνηση περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Αργότερα θα λανσαριστεί και έκδοση με 1.5 βενζίνης.

Advertisement
Advertisement

Η Ford Ευρώπης έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να το εισάγει στη Γηραιά Ήπειρο, ελπίζοντας σε καλύτερη εμπορική πορεία από αυτή του προηγούμενου Ka. Αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2015 και σε υπερτροφοδοτούμενη έκδοση, με τον 1.0 EcoBoost 100 PS κάτω από το καπό.