Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποκάλυψη για τη νέα McLaren 650S GT3

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα McLaren 650S GT3

ΑΓΩΝΕΣ

Αποκάλυψη για τη νέα McLaren 650S GT3

ΑΓΩΝΕΣ

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ επέλεξε η McLaren για να παρουσιάσει το νέο της θηρίο για τις πίστες, την 650S GT3.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ένα καθαρά αγωνιστικού χαρακτήρα όχημα που διαδέχεται τη 12C GT3 των τριών τίτλων, των 51 νικών και των 71 παρουσιών στο βάθρο και θα αγωνίζεται στα σιρκουί του κόσμου το 2015 σε θεσμούς όπως το Blancpain Endurance Series και το Πρωτάθλημα GT Asia.

Χρησιμοποιείται το νέο σασί χαμηλού βάρους από ανθρακονήματα, με τη McLaren να κάνει εκτεταμένη χρήση CFD επιδιώκοντας να βελτιστοποιήσει την αεροδυναμική της απόδοση. Με μεγάλο spliter στο εμπρός μέρος και μεγαλύτερους αεραγωγούς, με τη χρήση ανθρακονημάτων να είναι εκτεταμένη και σε άλλη σημεία του οχήματος, όπως στο διαχύτη στην τεράστια πίσω αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren έχει αναβαθμισμένη γεωμετρία ανάρτησης στην 650S GT3 και φέρει εγκεκριμένο από τη FIA rollcage. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει ψηφιακός πίνακας ενδείξεων, εμπνευσμένος από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα μονοθέσια Formula 1 της βρετανικής εταιρείας. Η θέση του οδηγού είναι καινούρια, όπως άλλωστε και η γενικότερη διάταξη του εσωτερικού ενώ κεντρική κονσόλα είναι λιγότερο περίπλοκη σε σχέση με τη 12C GT3.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ξανά ο βραβευμένος V8 Twin Turbo 3.8 lt κινητήρας με κωδικό «M838T», χωρίς κάποια αναβάθμιση ισχύος, εξακολουθεί να αποδίδει περί τα 500 PS. Έχουν όμως βελτιωθεί τα επίπεδα ψύξης τους και χρησιμοποιείται νέο, 6άρι, σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Οι αλουμινένιοι τροχοί είναι νέου σχεδιασμού, ενώ εντελώς νέο είναι και το σύστημα πέδησης.

Advertisement

Η εξέλιξη της 650S GT3 θα συνεχιστεί το καλοκαίρι ενώ η παραγωγή της θα αρχίσει το Φθινόπωρο. Η McLaren εκτιμά πως θα έχει έτοιμα 15 κομμάτια για την έναρξη των πρωταθλημάτων του 2015.