Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πρωτότυπο μικρό SUV της Citroen

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρωτότυπο μικρό SUV της Citroen

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πρωτότυπο μικρό SUV της Citroen

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι διαστάσεις αλλά και η όψη του το καθιστούν περισσότερο τυπικό εκπρόσωπο της κατηγορίας των b-segment SUV, σε σχέση με το C4 Cactus. Το C-XR παραμένει όμως ένα concept car, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Citroen με την κινεζική DongFeng.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Παρά το γεγονός ότι προορίζεται για την αγορά της Κίνας (παρουσιάστηκε άλλωστε στην έκθεση του Πεκίνου), η σχεδίασή του είναι μέσα στα ευρωπαϊκά πρότυπα, οπότε δεν αποκλείουμε το C-XR Concept να δανείσει στοιχεία του και σε ένα μικρό SUV που θα δούμε μελλοντικά στην ήπειρό μας. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει η φαρδιά χρωμιωμένη μάσκα, η οποία εκτείνεται έως τα φωτιστικά σώματα.

Το C-XR Concept χαρακτηρίζεται επίσης από τις ποδιές στους δύο προφυλακτήρες, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, τους τροχούς των 17 ιντσών με ελαστικά παντός καιρού (διαστάσεων 215/550), τα πίσω φώτα με 3D-look, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το πρωτότυπο SUV της Citroen έχει μήκος 4,26 m, ανάλογο αυτού του Opel Mokka, αλλά κατά 10 cm μακρύτερο μεταξόνιο (2,65 m).

Advertisement
Advertisement

Την κίνηση χαρίζει ο 1.6 turbo βενζίνης με 160 PS, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο και σύστημα start/stop. Δεν υπάρχει τετρακίνηση, αλλά το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Grip Control. Η Citroen δεν ανακοίνωσε πάντως λεπτομέρειες για επιδόσεις ή την κατανάλωση του C-XR.