Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό Peugeot Exalt αποκαλύπτεται

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το υβριδικό Peugeot Exalt αποκαλύπτεται

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό Peugeot Exalt αποκαλύπτεται

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η σχεδιαστική παραπομπή στο Onyx Concept είναι ξεκάθαρη, με τη διχρωμία του αμαξώματος να προκαλεί έντονη αντίθεση. Το πρωτότυπο Exalt θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Απριλίου στην έκθεση του Πεκίνου και προαναγγέλει ένα μελλοντικό 4θυρο coupe για τη μεσαία κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το υβριδικό σύστημα Hybrid4 της Peugeot περιλαμβάνει σε αυτή την περίπτωση βενζινοκινητήρα και συγκεκριμένα τον 1.6 turbo με τα 270 PS, τον οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο κορυφαίο RCZ R. Συνδυάζεται με αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο και ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 70 PS στον πίσω άξονα, επιτρέποντας στο Exalt να έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς του plug-in υβριδικού μοντέλου είναι 340 PS.

Ο κατασκευαστής δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την κατανάλωση ή την αυτονομία του πρωτότυπου Exalt, κάτι που ίσως πράξει σε λίγες μέρες στην Κίνα. Το μήκους 4,7 m. μοντέλο προσφέρει πολυτελές εσωτερικό (με ύφασμα και ξύλο) και ανεξάρτητες θέσεις για τέσσερις επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Το i-Cockpit αποτελεί σύμφωνα με την Peugeot την εμπειρία που θα βιώνει ο οδηγός των μελλοντικών αυτοκινήτων της γαλλικής μάρκας. Το μικρό τιμόνι από δέρμα και ύφασμα και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στην υπηρεσία του. Τις λοιπές πληροφορίες (για το σύστημα πλοήγησης, το ηχοσύστημα, τον κλιματισμό κλπ) φιλοξενούν δύο αναδιπλούμενες οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα.