Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο σχεδιασμός του C4 Cactus (vid)

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο σχεδιασμός του C4 Cactus (vid)

ΝΕΑ

Ο σχεδιασμός του C4 Cactus (vid)

ΝΕΑ

Πρόκειται ένα ιδιαίτερο όχημα, τουλάχιστον εμφανισιακά και γι’ αυτό το λόγο η Citroen προχώρησε στη δημιουργία αυτού του επεξηγηματικού video.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Άνθρωποι κλειδιά στη δημιουργία του C4 Cactus προσπαθούν να μας περάσουν τη φιλοσοφία της γαλλικής μάρκας, γύρω από το σχεδιασμό του. Αρχικά ο διευθυντής σχεδιασμού της Citroen, Alexandre Malval, μιλάει για το δημιούργημά του που χαρακτηρίζει ως «hatchback του C-Segment αλλά με στιλ… SUV».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η υπεύθυνη του project C4 Cactus, Anne Ruthman, που τονίζει την ισορροπία του συγκεκριμένου οχήματα ανάμεσα στην… αισθητική και την πρακτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την πρωτοποριακή ιδέα με τους θύλακες αέρα (Airbumps) στις πόρτες και τους προφυλακτήρες, που προστατεύουν το μήκους 4.16m όχημα από μικροσυγκρούσεις.

Η Muriel Prodault, υπεύθυνη για το styling των Airbumps και λοιπών λεπτομερειών του C4 Cactus, μιλάει για τις χρωματικές επιλογές που έγιναν και την αντίθεση που κάνουν τα εν λόγω σημεία σε σχέση με το χρώμα του υπόλοιπου αμαξώματος ενώ τέλος τονίζονται και οι ιδιαιτερότητες του εσωτερικού.

Εκεί το λόγο παίρνει ο επικεφαλής σχεδιασμού του C4 Cactus, Mark Lloyd, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εντός του γαλλικού μοντέλου «συναντάμε αναφορές από άλλους κόσμους, που δεν έχουν σχέση με αυτόν της αυτοκίνησης».

Advertisement

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε τα πάντα για το Citroen C4 Cactus και εδώ να δείτε την επίσημη παρουσίασή του στο 84ου Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement