ΔΟΚΙΜΕΣ

H πρωτότυπη παρουσίαση του MINI σε εικόνες

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H πρωτότυπη παρουσίαση του MINI σε εικόνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

H πρωτότυπη παρουσίαση του MINI σε εικόνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στη πρώτη μας καταγραφή όσων συναντήσαμε στην επίσημη παρουσίαση του νέου MINI, κάναμε λόγο για το… «ιδιαίτερο» της περίστασης. Τώρα θα το αποδείξουμε!

Advertisement
Advertisement


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (twitter.com/SeitanF1)

Βλέπετε σε μία εποχή που το NewsAuto βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων  κάπου στην Ευρώπη, το να «πετύχεις» μία που θα κινηθεί εκτός “ορίων”, προσφέροντας το… απρόβλεπτο, είναι σπάνιο.

Όμως ο «δικός μας» Νίκος Ταγκούλης που έχει πια το ρόλο του υπεύθυνου επικοινωνίας Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κατάφερε να μας έχει επί δύο ημέρες σε αγωνία για το επόμενο βήμα, για το τι άλλο θα σκεφτούν για να μας παρουσιάσουν σε ένα… αγώνα κόντρα στο συμβατικό.

Advertisement
Advertisement

Όλα ξεκίνησαν με μία νυχτερινή βόλτα στα περίχωρα της Ρώμης και τη Villa Appia. Εκεί ήταν στημένο ένα θελκτικό σκηνικό, όπου τα τραπέζια ήταν τοποθετημένα… στην κουζίνα. Στο γήπεδο του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin, σεφ Moreno Cedroni.

Ο Ιταλός εναρμονίστηκε με το DNA του MINI, δημιουργώντας ένα εξίσου «ιδιαίτερο» μενού επτά πιάτων, στηριγμένο στο ψάρι (για κακή τύχη του γράφοντος).

Advertisement

Κάθε ένα, μοναδικό στο είδος – από το ορεκτικό… οδοντόπαστα που περιελάμβανε κρέμα με βάση την καρύδα, μέχρι το συνδυασμό ξιφία με κρόκο αυγού ή το «βαμμένο» καλαμάρι που βράστηκε στο ζουμί από μωβ λάχανο. Ακόμα κι αν άτολμος, δεν έθετα τον ουρανίσκο μου στη δοκιμασία, οπτικά το ξεχωριστό μενού έδειχνε ασυναγώνιστο – οι γύρω μου επιβεβαίωσαν πως αντίστοιχο αντίκτυπο είχε και στην αίσθηση της γεύσης.

Advertisement

Το επιβεβαίωσα στα εξειδικευμένα πιάτα που μου προσέφεραν ως εναλλακτική (άλλωστε και στο νέο MINI η… δυνατότητα εξατομίκευσης βάσει του γούστου κάθε ιδιοκτήτη είναι παραδοσιακή αρετή) αλλά και στο επιδόρπιο όπου ο Cedroni εξάντλησε την εφευρετικότητά του, προτρέποντας εμάς να το «στήσουμε» βήμα-βήμα, με ανορθόδοξο αλλά αποτελεσματικότατο τρόπο.

Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε με διαδρομή προς άγνωστο προορισμό, με ένα λεωφορείο βαμμένο σε… κατασκοπευτικά χρώματα, αναδεικνύοντας αίσθηση μυστηρίου, σε ένα κρεσέντο αποριών του στιλ «ποιος είμαι και που πάω»;

Advertisement

Έχοντας συμπληρώσει μία ώρα στο δρόμο, έχοντας αφήσει προ πολλού την «Αιώνια Πόλη» και ανεβαίνοντας σταδιακά υψόμετρο, φτάσαμε στην είσοδο του Bunker Sorate! Το τανκ και η καμουφλαρισμένη είσοδος ανάμεσα στα βράχια, μαρτυρούν τη φύση της συγκεκριμένης τοποθεσίας.

Ήταν ένα καταφύγιο που δημιουργήθηκε πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με στόχο τη σωτηρία της ιταλικής κυβέρνησης αλλά και τον εθνικών αποθεμάτων σε χρυσό, σε περίπτωση πολέμου.

Χρυσό δεν βρήκαμε αλλά σίγουρα εντυπωσιαστήκαμε από το σκηνικό στα έγκατα του βουνού. Χαμηλός φωτισμός, κινητήρες αεροπλάνων, χώρος παρουσίασης βγαλμένος από ταινία και στο βάθος… το νέο MINI!

Πολύ βάθος όμως, αφού φορέσαμε προστατευτικό κράνος και αρχίσαμε να διασχίζουμε σκοτεινά τούνελ πριν φτάσουμε στο σημείο εκκίνησης της οδηγικής εμπειρίας. Τα MINI σε εκδόσεις diesel, βενζίνης και… S, μας περίμεναν σε σχηματισμό.

Έτοιμα να μας οδηγήσουν στο φως, στο βάθος του τούνελ.

Κι από τα άδυτα του όρους Sorate, στη λουσμένη από εκτυφλωτική λιακάδα ιταλική εξοχή, με τις διαδρομές να περνούν από όμορφα, γραφικά χωριουδάκια και check points όπου το σημείο αναφοράς ήταν… όχι κάποια τοποθεσία αλλά ο Spike και η παρέα του, είτε αυτή αφορούσε αστροναύτες, είτε τρελούς επιστήμονες.

Τελευταία στάση πριν αφήσουμε τον «πλανήτη happy» του νέου MINI και επιστρέψουμε στην «πεζή» καθημερινότητα… μία απαράμιλλης ομορφιάς και ασύγκριτης θέας villa. Pit stop με τοπικές γεύσεις, χωρίς αστέρια και διάσημους σεφ αλλά μία γνήσια ιταλίδα μαγείρισσα που δημιούργησε γευστικότατα μεζεδάκια, ότι έπρεπε για να μας κρατήσει στο δεύτερο μέρος της διαδρομής.

Τα συμπεράσματα αυτής καθώς και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα γενιά του MINI, αύριο στο NewsAuto!