Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Το ανανεωμένο Juke

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Το ανανεωμένο Juke

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Το ανανεωμένο Juke

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όταν η Nissan το παρουσίασε πριν τέσσερα χρόνια, το Juke προκάλεσε «θόρυβο» με την εμφάνισή του. Ένα ακόμη στοίχημα για την ιαπωνική μάρκα στην κατηγορία των crossover ήταν πετυχημένο και πλέον ήρθε η ώρα της ανανέωσης του Juke. Το περιορισμένης έκτασης facelift με τα ελαφρώς επανασχεδιασμένα φώτα αλλά και ορισμένες sport λεπτομέρειες χαρίζουν στο μικρό off road της Nissan πιο δυναμική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Το αδύνατο σημείο στο Juke ήταν οι περιορισμένοι χώροι, κάτι που αντιμετωπίστηκε εν μέρει στο ανανεωμένο μοντέλο. Ο χώρος αποσκευών επανασχεδιάστηκε στις προσθιοκίνητες εκδόσεις και πλέον έχουν όγκο έως 354 lt, τιμή άκρως ικανοποιητική για την κατηγορία. Το σύστημα πολυμέσων NissanConnect προσφέρει πλέον συνδεσιμότητα με smartphone, ενώ η οθόνη αφής 5,8 ιντσών εμφανίζει και τους χάρτες της Google.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τρία σύνολα, με νέο τον 1.2 turbo βενζίνης, απόδοσης 115 PS, ο οποίος εφοδιάζει και το νέο Qashqai. Αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό 1.6 και σε συνδυασμό με το start/stop εμφανίζει μεικτή κατανάλωση 5,5 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 126 g/km.

Παραμένει ο εξαιρετικός diesel 1.5 dCi των 110 PS, ενώ οι sport εκδόσεις λαμβάνουν τον 1.6 turbo βενζίνης απόδοσης 190 PS, ο οποίος εμφανίζει χαμηλότερα τη ροπή και πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 (139 g/km στην προσθιοκίνητη έκδοση). Το 1.6 DIG-T 4WD είναι διαθέσιμο και με το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Xtronic.

Advertisement
Advertisement

Το Juke κατασκευάζεται στο Σάντερλαντ της Αγγλίας και οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα αρχίσουν το προσεχές καλοκαίρι.