Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος Kubica στο ERC!

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θρίαμβος Kubica στο ERC!

ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος Kubica στο ERC!

ΑΓΩΝΕΣ

Ιδανικό «ζέσταμα» για την πρώτη του σεζόν πλήρους εμπλοκής με World Rally Car στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έκανε ο Robert Kubica, θριαμβεύοντας στο Jännerrallye.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για τον εναρκτήριο αγώνα του ERC, του Ευρωπαϊκού δηλαδή πρωταθλήματος, θεσμό στον οποίο προσμετράει φέτος και το δικό μας, Ράλι Ακρόπολις. Πολλοί έχουν ήδη χαρακτηρίσει αυτή τη νίκη του Πολωνού ως τη καλύτερη του έως τώρα στα ράλι κι όχι άδικα.

Πρώτη επίσημη συμμετοχή με Ford Fiesta προετοιμασμένο από την M-Sport (RRC κι όχι WRC), πρώτη συνεργασία με τον Maciej Szczepaniak, με κλαταρισμένο ελαστικό την πρώτη ημέρα και χρονική ποινή 10 δευτερολέπτων στο ξεκίνημα της δεύτερης. Κάθε άλλο παρά ιδανικές συνθήκες, ωστόσο οι επτά κερδισμένες ειδικές διαδρομές των είχαν κρατήσει στο παιχνίδι.

Advertisement
Advertisement

Στο ξεκίνημα της τελευταίας ΕΔ μήκους 25 χιλιομέτρων, ο Kubica είχε να καλύψει 11.8 δεύτερα από τον πρωτοπόρο της κατάταξης, Vaclav Pech με Mini John Cooper Works S2000. Πήρε ρίσκο επιλέγοντας ελαστικά με καρφιά την ώρα που αντίπαλος του έβαλε σλικ και στη γεμάτη λάσπη διαδρομή απέκτησε το πάνω χέρι. Ήταν ταχύτερος όλων και με διαφορά, κατακτώντας μία σπουδαία νίκη!

«Είναι πολύ ωραίο που πήρα τη νίκη αλλά προτεραιότητα μου ήταν να αποκτήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερες πληροφορίες ενόψει του Ράλι Μόντε Κάρλο για το WRC. Πέρυσι συμμετείχα σε τέσσερις γύρους του ERC, είχα όμως ατυχίες και έκανα και λάθη. Αυτή τη φορά ήμουν λίγο πιο τυχερός. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, σίγουρα ήταν ένα από τα δυσκολότερα Σαββατοκύριακα στην αγωνιστική μου καριέρα», δήλωσε ο Kubica.

Ο 28χρονος παρέλαβε από τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και το βραβείο «Colin McRae ERC Flat Out», ως μία ακόμα επιβράβευση για τις προσπάθειές του.

Με το δεξί ξεκίνησε τη σεζόν ο Kubica

Advertisement

Αναλυτικά η τελική κατάταξη του Jännerrallye:

1. Robert Kubica M-Sport Ford 2h26m42.4s
2. Vaclav Pech Invelt Mini +19.9s
3. Raimund Baumschlager BRR Skoda +1m38.9s
4. Beppo Harrach DiTech Mitsubishi +3m00.3s
5. Jaromir Tarabus Czech Skoda +3m39.6s
6. Andreas Aigner Stohl Peugeot +4m33.4s
7. Vasily Gryazin SRT Ford +6m27.4s
8. Roman Odlozilik TRT Ford +7m16.3s
9. Robert Consani Delta Peugeot +9m22.2s
10. Hannes Neubauer Stohl Subaru +11m39.6s

 

Advertisement

Επόμενος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Liepāja στις 31 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου.