Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Webber: «Φεύγω τη κατάλληλη στιγμή»

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Webber: «Φεύγω τη κατάλληλη στιγμή»

FORMULA 1

Webber: «Φεύγω τη κατάλληλη στιγμή»

FORMULA 1

Το Grand Prix Βραζιλίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είναι μόνο το τελευταίο της φετινής σεζόν αλλά και το τελευταίο του Μαρκ Ουέμπερ στη Formula 1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά από 12 αγωνιστικές σεζόν ως οδηγός των Minardi, Jaguar, Willams και Red Bull Racing, συνολικά 216 Grand Prix, 9 νίκες, 13 pole positions, 18 ταχύτερους γύρους, 41 βάθρα και 1.029,5 βαθμούς, ο Αυστραλός οδηγός αποχαιρετά το σπορ…

«Νιώθω έτοιμος για τον αγώνα της Βραζιλίας και ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο στη καριέρα μου. Θα ήταν λάθος να νιώθω απογοήτευση που ολοκληρώνω τη καριέρα μου στη Formula 1, ήταν άλλωστε δική μου απόφαση. Την πήρα γιατί μέσα μου δεν έκαιγε το ίδιο έντονα η φλόγα. Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω, έχω έναν αγώνα ακόμα και ελπίζω να έχω καλή εμφάνιση σε αυτόν. Πιστεύω πως μπορώ να τα πάω καλά στη Βραζιλία. Είμαι ευτυχής γιατί εξακολουθώ να είμαι ανταγωνιστικός, ήρθε όμως η ώρα να πω αντίο. Απόλαυσα αυτή τη πορεία, πέτυχα κάποια πράγματα, ήρθε όμως η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη», σχολίασε ο Ουέμπερ.

Advertisement
Advertisement

Ο 37χρονος έχει την τύχη να ολοκληρώνει τη πλούσια καριέρα του στο σπορ, σε μία από τις αγαπημένες του πίστες: «Πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους μου αγώνες, η ατμόσφαιρα στη πίστα είναι φανταστική! Απολαμβάνω κάθε μου επίσκεψη στο São Paulo και κέρδισα εκεί δύο φορές».

Ο Ουέμπερ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρο στη Βραζιλία το 2009 και το 2011. Θα ήθελε όσο τίποτα να επαναλάβει το θρίαμβο ώστε να πει αντίο στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως νικητής.

Στη πρώτη ημέρα δράσης στο Ιντερλάγκος και τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, σημείωσε τον έκτο και τον τρίτο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα.