Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμος ο 2.3 EcoBoost με 275 PS!

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμος ο 2.3 EcoBoost με 275 PS!

ΝΕΑ

Έτοιμος ο 2.3 EcoBoost με 275 PS!

ΝΕΑ

Το νέο μέλος στην οικογένεια των turbo βενζινοκινητήρων της Ford παρουσιάζεται μέσω του πολυτελούς SUV της Lincoln. Το MKC – βασίζεται στο Kuga – θα λανσαριστεί στην αγορά των ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2014. Εξοπλίζεται με τον νέο 2.3 EcoBoost, ο οποίος εμφανίζει μέγιστη ισχύ 275 PS στις 5.500 rpm και μέγιστη ροπή 41,5 kgm στις 3.000 rpm, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κατασκευαστής.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί της Ford έκαναν επεμβάσεις στην – ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή – πολλαπλή εξαγωγής και στον υπερσυμπιεστή, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά του κινητήρα και παράλληλα μειώνοντας τις απώλειες ενέργειας και το φαινόμενο του turbo lag. Λεπτομέρειες για την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων του νέου EcoBoost δεν έγιναν γνωστές, κάτι που αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Το εικονιζόμενο SUV της Lincoln προφανώς και δεν μας αφορά, οπότε σε ποια άλλα μοντέλα θα δούμε τον κινητήρα; Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα εξοπλίζει τη βασική έκδοση της νέας Mustang αλλά και το αναμενόμενο εντός του 2015 Focus RS. Ο 2.3 EcoBoost λογικά θα αναβαθμιστεί για τα δύο αυτοκίνητα, αποδίδοντας πάνω από 300 PS. Δεν θα αποκλείαμε να κάνει την εμφάνισή του και στην coupe εκδοχή του Kuga, τα πλάνα δημιουργίας της οποίας είχαμε αποκαλύψει τον Οκτώβριο.