FORMULA 1

Ακούστε το νέο κινητήρα της Honda!

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακούστε το νέο κινητήρα της Honda!

FORMULA 1

Ακούστε το νέο κινητήρα της Honda!

FORMULA 1

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει ανακοινώσει την επιστροφή του στη Formula 1, το 2015, σε συνεργασία με τη McLaren και πιθανόν και άλλες ομάδες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι κανονισμοί αλλάζουν από του χρόνου στη F1 ειδικά στους κινητήρες. Τα νέα κινητήρια σύνολα θα είναι υβριδικά, υπερτροφοδοτούμενα 1.6lt με απόδοση 600 +130PS. Ο νέος κινητήρας της Honda θα κάνει ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 το 2015 με τη McLaren .

Η Honda θα είναι υπεύθυνη εξέλιξης / παραγωγής του κινητήρα και του συστήματος ανάκτησης της ενέργειας ενώ η McLaren θα αναλάβει την εξέλιξη και κατασκευή του μονοθεσίου καθώς και τη λειτουργία της ομάδας McLaren Honda.

Advertisement
Advertisement

Οι κινητήρες της Honda F1 θα κατασκευάζονται στην Ευρώπη, στο Milton Keynes της Μεγάλης Βρετανίας από τον Ιούνιο του 2014.

Ο πρόεδρος της Honda Motor Europe, Μαναμπού Νισιμάε σχολίασε: «Είναι συναρπαστικό να ακούσει κανείς τον ήχο του νεογέννητου κινητήρα της Formula 1 για πρώτη φορά . Οι μηχανικοί μας εργάζονται σκληρά για την ανάπτυξη του κινητήρα και όλοι ανυπομονούμε για την έναρξη της σεζόν του 2015».

Αν θέλετε να ακούσετε τον ήχο του V6 1.6 lt της ιαπωνικής εταιρείας, δεν έχετε παρά να πατήσετε play…