Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Πρωταθλητής ο Ogier!

Ελλάδα 23:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Πρωταθλητής ο Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Πρωταθλητής ο Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

Το τρίτο… match point έμελλε να είναι και το τελευταίο που χρειάστηκε ο Σεμπαστιέν Οζιέ για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Παραδόξως, το γλέντι για τον οδηγό της Volkswagen Motorsport δεν ήρθε στο φινάλε του Ράλι Γαλλίας, ενδέκατου γύρου της σεζόν, αλλά στην αρχή του! Βλέπετε η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα είναι πως η power stage δεν ήταν η τελευταία αλλά η πρώτη υπέρ-ειδική διαδρομή. Παρότι ο Οζιέ και ο συνοδηγός του Ζουλιέν Ινγκράσα, σημείωσαν τον τρίτο καλύτερο χρόνο στη μήκους 4.55 km διαδρομή, η αδυναμία του Τιερί Νουβίλ να σημειώσει τον καλύτερο και να πάρει τους τρεις βαθμούς, έχρισε αυτόματα και πρόωρα πρωταθλητή τον Οζιέ!

«Είμαι κατενθουσιασμένος! Θα μπορούσα να αγκαλιάσω όποιον εμφανιστεί μπροστά μου! Δεν μπορώ να περιγράψω όσα νιώθω. Η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου και μάλιστα επί γαλλικού εδάφους, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τις τελευταίες μέρες προσπαθούσα να μη το σκέφτομαι ώστε να αποφύγω το άγχος και τα λάθη. Η ανακούφιση που νιώθω είναι απερίγραπτη. Από μικρό παιδί, έβλεπα με τον πατέρα μου τα αυτοκίνητα που έτρεχαν στο Ράλι Μόντε Κάρλο και μαγευόμουν. Τώρα εγώ και ο Ζουλιέν είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές! Είναι τρελό. Ξέρω όμως πως το WRC είναι ομαδικό σπορ. Αυτή η επιτυχία δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη φανταστική ομάδα της Volkswagen. Από τους οδηγούς των φορτηγών ως τον τελευταίο μας μηχανικό, τους ευχαριστώ όλους», σχολίασε περιχαρής ο Οζιέ!

Advertisement
Advertisement

Έτσι, μετά από 66 ράλι, 13 νίκες, 21 βάθρα, 162 κερδισμένες ειδικές διαδρομές και συνολική συγκομιδή 610 πόντων από το ντεμπούτο του, το 2008 στο Ράλι Μεξικό, ο Γάλλος ανεβαίνει στο θρόνο. Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον ομοεθνή του και εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιέν Λεμπ, που αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιεί την τελευταία του εμφάνιση στο WRC.