Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Το Initiale Paris είναι μόνο η αρχή

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Το Initiale Paris είναι μόνο η αρχή

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Το Initiale Paris είναι μόνο η αρχή

ΝΕΑ

Η διοικητική αναδιάρθρωση στη Renault συνέπεσε χρονικά με το λανσάρισμα μοντέλων παραγωγής αλλά και πρωτότυπων, τα οποία θα ενισχύσουν άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου τη θέση της γαλλικής μάρκας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές. Το περίπτερο της Renault στην έκθεση της Φρανκφούρτης μαγνήτισε το κοινό, με το ανανεωμένο Megane αλλά – κυρίως – με το Initiale Paris Concept.

Advertisement
Advertisement

Στο περιθώριο της έκθεσης συναντήσαμε τον Αντιπρόεδρο της Renault, κ. Φιλίπ Κλεάν, υπεύθυνο για τον εταιρικό και προϊοντικό σχεδιασμό της εταιρείας. Στην ερώτηση του NewsAuto.gr αν το πρωτότυπο μεγάλο crossover αποτελεί «μήνυμα» και για άλλα πολυτελή μοντέλα, ο Αντιπρόεδρος της γαλλικής μάρκας ήταν σαφής:

«Με αυτό το concept car δείχνουμε την κατεύθυνση που παίρνουμε για να ενισχύσουμε την υπογραφή Initiale Paris. Αυτοκίνητα δηλαδή που περιλαμβάνουν το “Art of Travel” (τέχνη του ταξιδιού), όπως το ονομάζουμε. Να προσφέρουν δηλαδή άνεση, φινέτσα, ηχομόνωση και κορυφαίο ηχοσύστημα. Μπορείτε να περιμένετε ότι αυτή η υπογραφή σταδιακά θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί σε επιλεγμένα μοντέλα της γκάμας μας».

Θα δούμε δηλαδή πολυτελείς εκδόσεις και για άλλα αυτοκίνητα της Renault, όπως το Megane και η Laguna. Παράλληλα όμως, οι Γάλλοι επεκτείνονται και στον τομέα των crossover, εκεί όπου υπάρχει ήδη το μικρό Captur και το Scenic XMOD.

Advertisement
Advertisement

«Η αγορά των crossover αναπτύσσεται, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Η Renault προτίθεται να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία, οπότε θα επανέλθουμε και με άλλο crossover, μεγαλύτερο του Captur. Με την έκδοση παραγωγής του Initiale Paris θα γεφυρώσουμε τις αρετές του Espace – όπως η ευρυχωρία, η άνεση και η χρηστικότητα – με τα προτερήματα ενός SUV», ανέφερε ο κ. Κλεάν.

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το επόμενο Twingo και τι νέο θα φέρει στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. «Βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, αποτέλεσμα της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Daimler. Θα λανσάρουμε ένα πρωτοπόρο αυτοκίνητο, το οποίο θα θέτει νέα δεδομένα στους τομείς των μικρών εξωτερικών διαστάσεων, του ευρύχωρου εσωτερικού, της ευελιξίας, της ορατότητας και της πρακτικότητας», υποστήριξε ο Αντιπρόεδρος της Renault, εκπέμποντας σιγουριά για τις δυνατότητες του νέου μοντέλου.

Advertisement

Αναφερόμενος στην πληροφορία που είχαμε μεταδώσει τον περασμένο Ιανουάριο, ότι υπάρχει η σκέψη για παραγωγή sport έκδοσης RS για το νέο Captur, ο κ. Κλεάν είπε ότι δεν υπάρχει κάτι σχετικό στον εγγύς μέλλον, προσθέτοντας όμως ότι η Renault εξετάζει πάντως όλες τις πιθανότητες.