Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο Superb

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο Superb

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο Superb

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η δεύτερη γενιά της ναυαρχίδας της Skoda δέχτηκε το καθιερωμένο σχεδιαστικό φρεσκάρισμα στο μέσον του κύκλου ζωής της και οι Τσέχοι παρουσίασαν διαδικτυακά τις αλλαγές λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης. Η ανανέωση αφορά τόσο το sedan αμάξωμα όσο και το station wagon Combi και το λανσάρισμα στην Ευρώπη θα αρχίσει στα τέλη του προσεχούς Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Superb αποκτά την εταιρική μάσκα της Skoda, την οποία έχουμε δει ήδη σε Rapid και Octavia. Επανασχεδιάστηκαν ελαφρά τα εμπρός φωτιστικά σώματα, ενώ διαφορετική είναι η εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα και οι προβολείς ομίχλης. Τα αμφιλεγόμενα πίσω φώτα του απερχόμενου μοντέλου εγκαταλείπονται, με τα νέα τεχνολογίας LED να δίνουν στο Superb μία πιο premium εικόνα. Πιο δυσδιάκριτες οι αλλαγές στην «ουρά» του Combi, που θυμίζει έντονα τη νέα station Octavia. Η εικόνα της καμπίνας των επιβατών παραμένει ίδια σε μεγάλο βαθμό. Παρατηρούνται αλλαγές στο τιμόνι και σε ορισμένους διακόπτες στην κεντρική κονσόλα.

Οι κινητήρες του Superb γίνονται πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, με τους diesel αλλά και το βασικό βενζίνης 1.4 TSI 125 PS να συνδυάζονται στάνταρ με start/stop και σύστημα επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Η «πράσινη» έκδοση GreenLine με τον 1.6 TDI των 105 PS υποχωρεί και άλλο σε κατανάλωση (4,2 lt/100 km) και ρύπους (109 g/km). Ο 2λιτρος TDI (140 PS) αποκτά χειροκίνητο κιβώτιο στην έκδοση 4×4, ενώ το επίσης τετρακίνητο 2.0 TDI 170 PS συνδυάζεται πλέον με το 6τάχυτο DSG.[nggallery id=2291]