Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ERC: Το διέλυσε ο Kubica

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ERC: Το διέλυσε ο Kubica

ΑΓΩΝΕΣ

ERC: Το διέλυσε ο Kubica

ΑΓΩΝΕΣ

Άδοξο τέλος είχε άλλη μία προσπάθεια του Ρόμπερτ Κούμπιτσα πίσω από το τιμόνι! Ο Πολωνός οδηγός που ακόμα προσπαθεί να ανακάμψει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το Φεβρουάριο του 2011, συμμετείχε στο Rally Canaries, γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC). Ο 28χρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά και κέρδισε και τις οκτώ ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους, οδηγώντας ένα τροποποιημένο (μιας και το δεξί του χέρι ακόμα δεν είναι πλήρως λειτουργικό) Citroen DS3 RRC. Παρότι απολάμβανε μεγάλο χρονικό προβάδισμα, είναι σαφές πως αυτή τη περίοδο κυνηγά τα προσωπικά του όρια – πιέζει τον εαυτό του όσο γίνεται περισσότερο ώστε να μπορέσει να επιστρέψει σε επίπεδα πρωταθλητισμού!

Advertisement
Advertisement

Το παράκανε όμως στη δέκατη ειδική διαδρομή, καθυστέρησε να φρενάρει και χτύπησε στις μπαριέρες. Δεν τραυματίστηκε αλλά έχασε τον πίσω αριστερό τροχό και ο αγώνας του τελείωσε εκεί.

«Ήταν μία γρήγορη κατηφορική στροφή όπου περνάς με τέρμα γκάζι. Στη συνέχεια έχει δυνατό φρενάρισμα για μία στροφή 3ης σχέσης. Όταν πάτησα το φρένο, έχασα το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Μείωσα τη πίεση στο πεντάλ του φρένου για να μη κάνω τετ α κε διότι ο δρόμος ήταν στενός. Το αυτοκίνητο ήρθε πλάγια, προσπάθησα να πάρω τη στροφή αλλά χτύπησα στις μπαριέρες», σχολίασε ο Κούμπιτσα.
[nggallery id=2196]
Ως συνέπεια της ατυχίας του Πολωνού, η νίκη πήγε στον Τσέχο Γιαν Κοπέκι με Skoda Fabia.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com)

Advertisement
Advertisement