Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Maldonado ανακοίνωσε πως μένει εκτός F1

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Maldonado ανακοίνωσε πως μένει εκτός F1

FORMULA 1

Ο Maldonado ανακοίνωσε πως μένει εκτός F1

FORMULA 1

Το ρεπορτάζ που ήθελε τον Pastor Maldonado να αποχωρεί από την ομάδα της Renault και τον Kevin Magnussen να τον αντικαθιστά (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), επιβεβαίωνεται.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Την ώρα που από την έδρα της πρώην Lotus, το Ένστον της Αγγλίας, διέρρεε πως είχε επέλθει οριστική συμφωνία με τον 23χρονο Δανό, ο συνάδελφός του από τη Βενεζουέλα, επιβεβαίωνε την αποχώρησή του.

Ο 30χρονος Maldonado εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Advertisement
Advertisement

«Όπως όλοι γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλές φήμες σχετικά με το άμεσο μέλλον μου στη Formula 1. Ήταν 23 συναρπαστικά χρόνια στους αγώνες, καθώς ξεκίνησα από μικρή ηλικία. Με τη βοήθεια της οικογένειάς μου, μεγάλωσα λειτουργώντας ως επαγγελματίας. Γεύτηκα επιτυχίες κι αυτές σε κάνουν να θες ακόμα περισσότερες.
Έφηβος ακόμα άρχισα να κυνηγάω τα όνειρά μου σε άγνωστους τόπους, μακριά από τη ζεστασιά των ανθρώπων μου, της χώρας μου, της Βενεζουέλας. Τότε έγινα άνδρας και κατάλαβα πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούσαν να με αποσπάσουν από το στόχο μου – όμως πάντα τον πετύχαινα.
Τον παγκόσμιος τίτλος στα καρτ, τη Formula Renault 2000, τη Formula 3000, το World Series και το αξέχαστο πρωτάθλημα στο GP2. Συνήθισα τις νίκες, συνέλεξα περισσότερα από 300 τρόπαια διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων. Όλη μου η ζωή ήταν γεμάτη επιτεύγματα που έκαναν περήφανους τους δικούς μου ανθρώπους.
Το μεγαλύτερο όνειρο τότε έγινε πραγματικότητα. Η απώτερος στόχος, η Formula 1. Μία κατηγορία όπου πήρα την πλέον πολυπόθητη νίκη μου, στο Ισπανικό Grand Prix του 2012.
Όλα αυτά χάρη στην υποστήριξη της οικογένειάς μου, των θαυμαστών μου απ’ όλο τον κόσμο και κυρίως από την πατρίδα μου. Που άκουσαν τον εθνικό μας ύμνο να φτάνει σε κάθε άκρη του πλανήτη και τη σημαία μας να μην περιορίζεται μόνο στο μονοθέσιο και την ψυχή μου αλλά να ανεβαίνει και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Σήμερα, με περίσσια ταπεινότητα σας ενημερώνω πως δεν θα βρίσκομαι στο grid στο ξεκίνημα της σεζόν του 2016. Σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα συμπαράστασης, το πάθος και το ενδιαφέρον σας για το μέλλον μου.
Ευχαριστώ το Θεό, την οικογένεια, τους σπόνσορες, του φίλους και τους υποστηρικτές μου, όλους όσοι με βοήθησαν να υλοποιήσω το όνειρο να εκπροσωπώ τη Βενεζουέλα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Θα τα πούμε σύντομα

Η Renault θα παρουσιάσει επίσημα τα πλάνα της για τη νέα αγωνιστική σεζόν όπου επιστρέφει στη Formula 1 ως εργοστασιακή ομάδα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.