Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Γενεύη το νέο Smart

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Γενεύη το νέο Smart

ΝΕΑ

Στην Γενεύη το νέο Smart

ΝΕΑ

Το 2014 θα σημάνει το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του smart. Θα δούμε επίσης και την επιστροφή της έκδοσης forfour, με τετραθέσιο δηλαδή εσωτερικό. Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα από την Daimler, το smart fortwo θα συνεχίσει να παράγεται στην πόλη Αμπάχ της Γαλλίας, ενώ το forfour μαζί με το νέο Twingo στο εργοστάσιο της Renault, στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε, τόσο το smart όσο και το γαλλικό μοντέλο θα μοιράζονται κοινή πλατφόρμα, αλλά και τους ίδιους κινητήρες, τριών και τεσσάρων κυλίνδρων. Το γαλλικό περιοδικό AutoMoto δημοσιοποίησε ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, αναφέροντας στο ρεπορτάζ του ότι το νέο smart θα κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2014 στο Παρίσι και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν αμέσως μετά. Άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πάντως ότι η παγκόσμια πρεμιέρα ενδέχεται να γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη.

Τόσο το fortwo όσο και το forfour, έχουν τον κινητήρα τοποθετημένο πίσω. Οι διαστάσεις του διθέσιου smart δεν αναμένεται να διαφέρουν αισθητά από αυτές τις απερχόμενης γενιάς (μήκος 2,7 m και πλάτος 1,56 m), ενώ πέρα από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις θα υπάρξει και ηλεκτρική. Άγνωστο πάντως είναι αν θα λανσαριστεί και μοντέλο με πετρελαιοκινητήρα. Το 5θυρο forfour θα έχει μήκος κοντά σε αυτό του πρωτότυπου fourjoy (3,5 m), ενώ και εδώ αναμένεται έκδοση με ηλεκτροκινητήρα.