Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ο Schumi δοκιμάζει τη νέα C-Class

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ο Schumi δοκιμάζει τη νέα C-Class

ΝΕΑ

Video: Ο Schumi δοκιμάζει τη νέα C-Class

ΝΕΑ

Απαλλαγμένος από το άγχος της συγκομιδής βαθμών στη Formula 1, o Michael Schumacher ξοδεύει αρκετό από το χρόνο του στην προώθηση των αυτοκινήτων δρόμου της Mercedes. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής συμμετείχε στην εξέλιξη των συστημάτων ασφάλειας της νέας C-Class. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Τεχνολογίας της γερμανικής μάρκας στο Σιντελφίγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.

Advertisement
Advertisement

«Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει 100% συγκεντρωμένος μετά από πολύωρη οδήγηση. Μερικές φορές αρκεί μία στιγμή απροσεξίας για να γίνει το κακό. Για αυτό το λόγο υπάρχουν τα έξυπνα βοηθητικά συστήματα στα αυτοκίνητα», σχολίασε ο Schumacher, μιλώντας για το Intelligent Drive της νέας C-Class. «Τα συστήματα αυτά δεν “αφαιρούνται” ποτέ, δεν κουράζονται και δεν αργού να αντιδράσουν. Μπορούν να σώσουν ζωές».

Η νέα γενιά του μεσαίου πολυτελούς sedan της Mercedes περιλαμβάνει συστήματα όπως το COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS (προειδοποιεί για πιθανή σύγκρουση με προπορευόμενα ή ακινητοποιημένα οχήματα και φρενάρει το αυτοκίνητο αν ο οδηγός δεν αντιδράσει), DISTRONIC PLUS with Steering Assist and Stop&Go Pilot (κρατά σταθερή απόσταση από το εμπρός όχημα, ακόμη και μέσα στην κίνηση),  PRE-SAFE Brake (ασκεί πίεση στο σύστημα πέδησης και αποσοβεί σύγκρουση σε πεζό ή ακινητοποιημένο όχημα για ταχύτητες έως 50 km/h), Active Blind Spot Assist (ειδοποιεί για παρουσία οχημάτων που βρίσκονται στο «νεκρό» σημείο των καθρεπτών), Active Lane Keeping Assist (αποτρέπει την ακούσια αλλαγή λωρίδας).

Για να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους κινητήρες της νέας C-Class πατήστε ΕΔΩ.