Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το Honda S660 Concept

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το Honda S660 Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το Honda S660 Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί το μικρό SUV της Honda, το Vezel, να τράβηξε τη προσοχή μας, δεν ήταν όμως η μόνη πρεμιέρα της μάρκας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η ιαπωνική μάρκα αποκάλυψε επίσης το S660 Concept, ένα πρωτότυπο roadster διθέσιο μικρών διαστάσεων, με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και ατού του τη δυναμική σχεδίαση.

Ίσως όσοι παρακολουθείτε στενά τα της αυτοκίνησης, να διακρίνετε ομοιότητες με το EV-Ster που είχε παρουσιαστεί στην αντίστοιχη έκθεση του 2011. Τουλάχιστον αισθητικά καθώς ο ηλεκτροκινητήρας εκείνου του πρωτότυπου, έχει δώσει τη θέση του σε ένα 3κύλινδρο υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 660cc και απόδοσης 65 PS. Ισχύς που θα περνά στο δρόμο μέσω CVT κιβωτίου επτά σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στη σχετική συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Honda Motor Co., Κος Τακανόμπου Ιτο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό το μοντέλο ενσαρκώνει το ελεύθερο πνεύμα των νεαρών μηχανικών της Honda, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με μοναδικά χαρακτηριστικά. Πίσω από την εξέλιξή κρύβεται το πάθος των μηχανικών μας και η χρήση προηγμένων τεχνολογιών»

Σε αυτό το στάδιο, το S660 προορίζεται μόνο για την αγορά της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, με τη παραγωγή του να εκτιμάται ότι θα αρχίσει το 2015.