Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικό: Το νέο ΜΙΝΙ!

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Το νέο ΜΙΝΙ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκλειστικό: Το νέο ΜΙΝΙ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι πρωτιές συνεχίζονται στο NewsAuto.gr. Εδώ κάνει «πρεμιέρα» το νέο MINI Cooper, σχεδόν 24 ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση σε Λονδίνο και Οξφόρδη. Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της έκδοσης Cooper S, με τις χαρακτηριστικές μαύρες λωρίδες στο καπό, το γράμμα «S» στη μάσκα και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του στιλάτου αυτοκινήτου έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, ενώ αυξημένο είναι επίσης το μεταξόνιο (κατά 28 mm) και ο χώρος αποσκευών (κατά 51 lt). Οι κινητήρες είναι γνωστοί εδώ και καιρό. Το Cooper εξοπλίζεται με τον 3κύλινδρο 1.5 ΤwinPower Turbo βενζίνης, με ισχύ 136 PS και ροπή 22,4 kgm στις 1.250 rpm. Η μέγιστη τιμή θα αυξάνεται για λίγο στα 23,5 kgm μέσω λειτουργίας overboost. Το Cooper D φέρει τον επίσης τρικύλινδρο diesel 1.5, με ισχύ 116 PS και ροπή 27,5 kgm.

Η κορυφαία προς το παρόν έκδοση Cooper S κάνει χρήση του 4κύλινδρου με χωρητικότητα 2 lt, απόδοσης 192 PS και ροπής 28,6 kgm (30,6 kgm με overboost). Η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί πλέον 6,7 sec, έναντι 7,1 sec του απερχόμενου μοντέλου. Το στάνταρ κιβώτιο είναι 6άρι μηχανικό, ενώ προαιρετικά διατίθεται και αυτόματο ανάλογου αριθμού σχέσεων.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις νεότερες πληροφορίες.