Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Meriva!

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Meriva!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Meriva!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με επανασχεδιασμένο εμπρός μέρος και νέο 1.6 diesel με 136 PS, το compact πολυμορφικό της Opel είναι έτοιμο για νέες… επιτυχίες στην κατηγορία. To αυτοκίνητο θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στην έκθεση των Βρυξελλών. Η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν πολύ το ανανεωμένο Insignia, συνδυασμός που συνθέτει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Opel. Τα εμπρός φώτα ημέρας αλλά και τα πίσω φώτα είναι πλέον τεχνολογίας LED.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική προσθήκη παρουσία στη γκάμα των κινητήρων είναι αυτή του 1.6 CDTI, ενός συνόλου που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Zafira Tourer και θα αντικαταστήσει σταδιακά τους παλαιότερης τεχνολογίας 1.7 και 1.3. Αποδίδει 136 PS και 32,6 kgm ροπής στις 2.000 rpm και βοηθά το πολυμορφικό της Opel να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 9,1 σec. Στο ανανεωμένο Meriva καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,4 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 116 g. CO2 ανά km. Μέσα στο 2014 θα κάνουν την εμφάνισή τους και άλλες εκδόσεις του 1.6 diesel, πιο οικονομικές σε κατανάλωση και με χαμηλότερους ρύπους (προφανώς κάτω από τα 100 g/km).[nggallery id=3012]

Επιπλέον, όλοι οι βενζινοκινητήρες του Meriva – όπως και η έκδοση υγραερίου LPG – πληρούν τις προδιαγραφές Euro. Ο 1.4 με τα 120 και 140 PS συνδυάζεται πλέον και με εξελιγμένο αυτόματο 6άρι κιβώτιο. Ο εξοπλισμός αναβαθμίζεται επίσης, με το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας IntelliLink, το οποίο γνωρίζουμε από το ανανεωμένο Insignia. Όλες οι πληροφορίες απεικονίζονται στη μεγάλη οθόνη διαμέτρου 7 ιντσών. Πάντως οι πολλοί διακόπτες στην κεντρική κονσόλα παραμένουν, σε αντίθεση με το Insignia όπου ο έλεγχος των διαφόρων λειτουργιών έγινε πιο απλός.

Οι τιμές του ανανεωμένου Meriva θα ανακοινωθούν το Νοέμβριο και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στη χώρα μας στις αρχές του 2014.

Advertisement
Advertisement