Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Alonso «σύστησε» τη 458 Speciale στους Ιάπωνες

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Alonso «σύστησε» τη 458 Speciale στους Ιάπωνες

ΝΕΑ

Ο Alonso «σύστησε» τη 458 Speciale στους Ιάπωνες

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή Ferrari 458 Speciale αποκαλύφθηκε πριν ένα μήνα στη Φρανκφούρτη, τώρα όμως «συστήθηκε» στο κοινό της Ιαπωνίας.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη παρουσίασή της στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έγινε στο Tokyo Dome και η ιταλίδα έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό. Όπως άλλωστε και οι δύο κύριοι που τράβηξαν το σεντόνι: ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και ηγέτης της Ferrari, Φερνάντο Αλόνσο, με τον τοπικό ήρωα και πρώην πιλότο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Καμούι Κομπαγιάσι (σ.σ. τρέχει για λογαριασμό της Scuderia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA)!

«Είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο. Με καλύτερη απόδοση, μεγαλύτερη ταχύτητα και χαμηλότερο βάρος από τη 458 Italia. Θα ήταν πολύ δύσκολο να πετύχει κανείς κάτι καλύτερο από αυτό που έκαναν οι μηχανολόγοι μας με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο», δήλωσε ο Αλόνσο.

Η 458 Speciale εφοδιάζεται με V8 κινητήρα χωρητικότητας 4.5 lt που βγάζει 605 PS στις 9000 rpm. Κάνει τα 0-100 σε 3.0 sec και τα 0-200 σε 9.1 sec. Χρησιμοποιεί σύστημα μετάδοσης διπλού συμπλέκτη και τεχνολογία που προέρχεται αγωνιστικό τμήμα της Ferrari, όπως τα συστήμα F1-Trac και E-Diff.

Advertisement
Advertisement

Καθόλου τυχαία, οι οδηγοί της ιταλικής ομάδας της Formula 1, έχουν πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην πίστα του Φιοράνο, συνεισφέροντας στη διαδικασία εξέλιξης και τελειοποίησής του.