Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χωρίς τέλη κυκλοφορίας το Adam 1.0 Turbo

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς τέλη κυκλοφορίας το Adam 1.0 Turbo

ΝΕΑ

Χωρίς τέλη κυκλοφορίας το Adam 1.0 Turbo

ΝΕΑ

Νέες λεπτομέρειες για τον αναμενόμενο 3κύλινδρο turbo χωρητικότητας 1 lt, έδωσε στη δημοσιότητα η Opel. Το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες του 1.0 SIDI θα είναι από το 2014 το Adam. Ο μικρός βενζινοκινητήρας αποδίδει 115 PS στις 5.200 rpm και 16,9 kgm ροπής, η οποία είναι διαθέσιμη από τις 1.800 έως τις 4.700 rpm.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, με αυτόν κάτω από το καπό του, το στιλάτο αυτοκίνητο πόλης της Opel θα καταναλώνει σε μεικτό κύκλο κοντά στα 4 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα βρίσκονται αρκετά κάτω από το όριο των 100 g/km. Ο 1000άρης turbo απευθείας ψεκασμού, συνδυάζεται με ένα νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ο νέος κινητήρας αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στο στιλάτο αυτοκίνητο πόλης, κάτι που αδυνατούσαν να κάνουν οι ατμοσφαιρικοί 1.2 και 1.4, με 70 και 100 PS αντίστοιχα.

Οι μηχανολόγοι της Opel τοποθέτησαν την πολλαπλή εξαγωγής μέσα στην αλουμινένια κυλινδροκεφαλή, λύση που προσφέρει δύναμη από τις χαμηλές στροφές. Σύμφωνα με τη θυγατρική της General Motors έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά τα συνήθη προβλήματα των τρικύλινδρων συνόλων, όπως ο θόρυβος και οι δονήσεις.

Το 6άρι κιβώτιο ζυγίζει μόλις 37 kg, όντας κατά 30% πιο ελαφρύ από το τωρινό κιβώτιο. Η γερμανική εταιρεία υπόσχεται ότι ο επιλογέας θα έχει βελτιωμένη αίσθηση και το σύστημα μετάδοσης ποιοτικότερη λειτουργία. Το συγκεκριμένο κιβώτιο θα προσφέρεται στα μοντέλα των segment Α και Β (όπως το νέο Corsa) και αντέχει ροπή έως 22,4 kgm.

Advertisement
Advertisement

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του 1.0 SIDI στο επόμενο Corsa. Είναι ένας κινητήρας που θα επιτρέψει στο δημοφιλές σουπερμίνι της Opel να «αναμετρηθεί στα ίσα» με μοντέλα όπως το Fiesta με τον 1.0 EcoBoost και το Polo με τον 1.2 TSI.