Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο ΜΙΝΙ με ήρωα ένα… μπουλντόγκ!

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο ΜΙΝΙ με ήρωα ένα… μπουλντόγκ!

ΝΕΑ

Το νέο ΜΙΝΙ με ήρωα ένα… μπουλντόγκ!

ΝΕΑ

Στους δρόμους του Λος Άντζελες έγιναν τα γυρίσματα του προωθητικού video για τη νέα γενιά του ΜΙΝΙ, η αποκάλυψη του οποίου θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου. Πρωταγωνιστής στο χιουμοριστικό τηλεοπτικό σποτ είναι ο Σπάικ, ένα μπουλντόγκ το οποίο κάνει την πρώτη του βόλτα με το βρετανικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η πρεμιέρα του νέου ΜΙΝΙ στις 18 Νοεμβρίου θα γίνει ταυτόχρονα σε δύο σημεία, στο Λονδίνο και στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Οξφόρδη. Η ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 107 ετών από τη γέννηση του σχεδιαστή του πρώτου ΜΙΝΙ, Σερ Άλεκ Ισιγόνη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο μοντέλο λίγες ημέρες αργότερα, στις εκθέσεις του Λος Άντζελες και του Τόκιο. Το λανσάρισμά του στην Ευρώπη αλλά και στις υπόλοιπες αγορές έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Το ΜΙΝΙ hatchback θα είναι το πρώτο από τα συνολικά 8 μοντέλα της βρετανικής μάρκας που θα βασίζεται στην πλατφόρμα νέας αρχιτεκτονικής του Ομίλου BMW με κίνηση στον εμπρός άξονα. Νέοι είναι και οι κινητήρες, με προεξέχοντα τον 3κύλινδρο 1.5 ΤwinPower Turbo βενζίνης, με ισχύ 136 PS και ροπή 22,4 kgm στις 1.250 rpm. Η μέγιστη τιμή θα αυξάνεται για λίγο στα 23,5 kgm μέσω λειτουργίας overboost.

Θα λανσαριστεί επίσης και ένας 4κύλινδρος με χωρητικότητα 2 lt, πιθανόν για το Cooper S. Θα αποδίδει 192 PS και 28,6 kgm ροπής, επίσης στις 1.250 rpm (30,6 kgm με overboost). Οι πετρελαιοκινητήρες είναι τεχνολογίας common rail. Στη βάση θα συναντήσουμε έναν επίσης τρικύλινδρο 1.5, με ισχύ 116 PS και ροπή 27,5 kgm.

Advertisement
Advertisement