Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποδήλατο 4C από την Alfa Romeo!

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποδήλατο 4C από την Alfa Romeo!

ΝΕΑ

Ποδήλατο 4C από την Alfa Romeo!

ΝΕΑ

Ένα εντυπωσιακό ποδήλατο βασισμένο στο νέο της σπορ διθέσιο, τη 4C, δημιούργησε η Alfa Romeo: το 4C IFD.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Εμπνευσμένο από το compact supercar, ξεχωρίζει για τη σχεδίαση του αλλά και το ελαφρύ και καινοτόμο πλαίσιο. Σχεδιάστηκε από το Alfa Romeo Style Centre και την Compagnia Ducale  ενώ το αρκτικόλεξο IFD (για το Innovative Frame Design) δίνει έμφαση στην εντατική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ώστε να καταστεί το πλαίσιο όσο το δυνατόν ελαφρύτερο.

Η ίδια αρχή εφαρμόστηκε από τους μηχανικούς της ιταλική εταιρείας στο σχεδιασμό της 4C, ώστε να επιτευχθεί μία αναλογία βάρους/ισχύος κάτω των 4 kg/PS. Για να επιτευχθεί αυτό, επέλεξαν υλικά που συνδυάζουν το μικρό βάρος και την αποτελεσματικότητα, αλλά και βελτιώνοντας – μερικές φορές ακόμη και δημιουργώντας – παραγωγικές διαδικασίες που συνδυάζουν το χειροποίητο με την υψηλή τεχνολογία. Το αποτέλεσμα είναι να ζυγίζει μόλις  895 κιλά και να αποτελείται ως επί το πλείστον από αλουμίνιο, ατσάλι, ελαφρό SMC και ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Η δομή που διαμορφώθηκε στο ποδήλατο αυτό, σαν ένα απλουστευμένο «4» είναι εμπνευσμένη από το στυλ του νέου καμαριού της Alfa Romeo. Η καινοτόμα εγκάρσια διατομή του πλαισίου, σχήματος «C», παρουσιάζει μία δομή από ανθρακονήματα. Τα προφίλ συγκλίνουν προς τους κόμβους της χειρολαβής, την αλυσίδα και τη σέλα για να σχηματίσουν διαρθρωτικά σημεία αντοχής από ατσάλι που ενισχύουν την ειδική κατασκευή του πλαισίου.

Σπορ, ελαφρύ και καινοτόμο, το περιορισμένης παραγωγής ποδήλατο 4C είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στο χέρι στην Ιταλία για τους λάτρεις των μοναδικών και αποκλειστικών αντικειμένων. Θα είναι διαθέσιμο από το Δεκέμβριο του 2013 στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Advertisement