Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Yeti έρχεται εις… διπλούν

Ελλάδα 8:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Yeti έρχεται εις… διπλούν

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Yeti έρχεται εις… διπλούν

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το αποκαλύψαμε πρώτοι στις 13 Αυγούστου, οπότε μετά τις επίσημες ανακοινώσεις επανερχόμαστε σε αυτό. Ο λόγος για το Yeti, το οποίο η Skoda ανανέωσε σχεδιαστικά και ετοιμάζεται να το λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά σε δύο παραλλαγές, αφού κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το compact crossover θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία για την πόλη και μία με off road εμφάνιση και όνομα Outdoor.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, η θυγατρική της Volkswagen στοχεύει σε πιο ευρύ κοινό, τόσο σε όσους κινούνται κυρίως μέσα στο αστικό περιβάλλον αλλά αναζητούν πλούσιους χώρους, όσο και σε αυτούς που βάζουν λίγη… περιπέτεια στη ζωή τους. Το δεύτερο, πιο «άγριο» Yeti ξεχωρίζει από τους ελαφρά διαφοροποιημένους προφυλακτήρες, με πιο εμφανείς προστατευτικές ποδιές, τους ασημί εξωτερικούς καθρέπτες αλλά και τα πλαϊνά προστατευτικά πλαστικά που είναι σε μαύρο χρώμα. Στο Yeti με την… αστική εμφάνιση είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, δίνοντας στο μοντέλο της Skoda πιο πολυτελή εμφάνιση.[nggallery id=2903]

Παράλληλα με τις σχεδιαστικές επεμβάσεις στο εξωτερικό και την καμπίνα των επιβατών, η Skoda αναβαθμίζει και τον εξοπλισμό του Yeti. Το προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, ενώ η όπισθεν επιλέγεται αυτόματα και το αυτοκίνητο παρκάρει μόνο του. Το νέο Yeti φέρει το σύστημα «KESSY», το οποίο επιτρέπει στο όχημα να ξεκλειδώσει, να κλειδώσει αλλά και να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα ακόμη και αν το κλειδί είναι στην τσέπη του οδηγού.

Και βέβαια, η γκάμα των κινητήρων προσφέρει λύσεις για κάθε ανάγκη. Τρία σύνολα βενζίνης και άλλα τέσσερα diesel είναι διαθέσιμα με το ανανεωμένο Yeti, ενώ ανάλογα με τον κινητήρα διατίθεται και σύστημα τετρακίνησης. Στη βάση βρίσκεται ο 1.2 TSI με 105 PS, με την έκδοση GreenLine (1.6 TDI ισχύος 105 PS, κίνηση εμπρός και μηχανικό κιβώτιο) να καταναλώνει 4,6 lt/100 km και να εκπέμπει στο περιβάλλον 119 g. CO2 ανά km.

Advertisement
Advertisement