Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Για ποιους λόγους επέστρεψε η Datsun; (vid)

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Για ποιους λόγους επέστρεψε η Datsun; (vid)

ΝΕΑ

Για ποιους λόγους επέστρεψε η Datsun; (vid)

ΝΕΑ

Η αναγέννηση της Datsun ύστερα από «λήθαργο» τριών δεκαετιών προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, έστω κι αν τα μοντέλα της αφορούν (προς το παρόν;) τις αναπτυσσόμενες αγορές. Το GO είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας, με την έναρξη των πωλήσεών του να προγραμματίζεται για τις αρχές του 2014.

Advertisement
Advertisement

Η βασική έκδοση του αυτοκινήτου πόλης στην Ινδία θα κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ, τιμή ανταγωνιστική για τη συγκεκριμένη χώρα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Κάρλος Γκον, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να πει το «ναι» στην επιστροφή της Datsun στο προσκήνιο.

«Η Datsun θα προσφέρει στον πλανήτη πολλά νέα αυτοκίνητα, για ανθρώπους που αγοράζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους ένα αντίστοιχο όχημα. Οι άνθρωποι αυτή αναζητούν αξιοπιστία, χαμηλό κόστος αγοράς και χρήσης. Θέλουν όμως το αυτοκίνητό τους να είναι μοντέρνο και με σύγχρονη τεχνολογία». Ο Γκον υποστήριξε ότι η δημιουργία μίας τρίτης μάρκας, δίπλα στη Nissan και την Infiniti, δεν προκαλεί προβλήματα «επικάλυψης» ανάμεσά τους.

Το Datsun GO βασίζεται στο Micra και φέρει κινητήρα 1.2 βενζίνης. Η τοποθέτηση του επιλογέα ταχυτήτων στο ταμπλό αλλά και τα ενωμένα μπροστινά καθίσματα είναι λύσεις που επιτρέπουν τη μεταφορά έως έξι επιβατών![nggallery id=2838]

Advertisement
Advertisement