ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Insignia crossover!

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το Insignia crossover!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Insignia crossover!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Opel παρουσιάζει το Insignia Country Tourer, τον αντίπαλο του Audi A4 Allroad, του VW Passat Alltrack και της Skoda Octavia Scout. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις 19 Ιουνίου, η εκτός δρόμου έκδοση του ανανεωμένου Insignia φέρει τετρακίνηση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πλαστικά προστατευτικά και γκάμα ισχυρών κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαία επιλογή για το Insignia Country Tourer είναι ο 2.0 SIDI με ισχύ 250 PS, ενώ υπάρχουν και δύο diesel. Ο 2.0 CDTI με 163 PS και ο 2.0 BiTurbo CDTI με 195 PS. Οι δύο πρώτοι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν είτε με 6τάχυτο μηχανικό είτε με 6άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ ο 2.0 BiTurbo CDTI μόνο με το αυτόματο.

Το σύστημα 4×4 φέρει συμπλέκτη Haldex και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα. Η κατανομή της ροπής μπορεί να φθάσει ακόμη και το 0/100, ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνει το σύστημα για την κλίση του οχήματος, την επιτάχυνση, τη γωνία του τιμονιού κλπ. Το διαφορικό eLSD στέλνει τη ροπή στον πίσω τροχό με την περισσότερη πρόσφυση, αυξάνοντας τα επίπεδα ελέγχου και ασφάλειας.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το Insignia Country Tourer είναι ένα προσθιοκίνητο μοντέλο, ώστε να μην επιβαρύνεται η κατανάλωση χωρίς λόγο. Και βέβαια, στάνταρ είναι το ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο πλαίσιο FlexRide της Opel. Η κίνηση εκτός δρόμου διευκολύνεται από την μεγαλύτερη κατά 20 mm απόσταση από το έδαφος, συγκριτικά με το Insignia Sports Tourer, από τις ποδιές στους δύο προφυλακτήρες και από τα πλαστικά προστατευτικό στο πλάι και στους θόλους των τροχών.

Advertisement
Advertisement

Η πρεμιέρα του off road Insignia θα γίνει το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, όπου θα ανακοινωθούν οι τιμές και τα επίπεδα εξοπλισμού του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν θα εισαχθεί στην Ελλάδα, λόγω προφανώς της φορολογίας στα ανάλογου κυβισμού μοντέλα.

[nggallery id=2785]