Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Peugeot 308

Ελλάδα 22:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το νέο Peugeot 308

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Peugeot 308

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το NewsAuto.gr το απεκάλυψε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και η Peugeot έκανε τις επίσημες ανακοινώσεις το πρωί της Δευτέρας. Ο λόγος για το νέο 308, το μικρομεσαίο οικογενειακό μοντέλο με το οποίο η γαλλική μάρκα θέλει να επιστρέψει δυναμικά στη δημοφιλή κατηγορία. Οι διαστάσεις είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του απερχόμενου αυτοκινήτου (το μήκος φθάνει τα 4,25 m), όμως η σχεδίαση είναι εντελώς νέα.

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η νέα εταιρική μάσκα της Peugeot, ενώ τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν το 2008. Εμφανώς ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό, με υλικά που δείχνουν ποιοτικότερα. Ψηλά στην κεντρική κονσόλα είναι τοποθετημένη η μεγάλη οθόνη αφής 9,7 ιντσών, μέσω της οποίας γίνεται ο χειρισμός των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το 308 είναι κατά 140 kg ελαφρύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, κάτι στο οποίο συμβάλλει και η νέα πλατφόρμα EMP2. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Peugeot στο Σοσό της Γαλλίας και θα αρχίσει την εμπορική του πορεία στα τέλη του 2013. Θα έχει προηγηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα για το κοινό το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης και diesel, με εύρος ισχύος έως τα 200 PS για την έκδοση GTi. Θα υπάρξουν τα γνωστά σύνολα e-HDi με χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, με έκδοση μάλιστα μόλις 85 g/km. Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό θα ξεχωρίζει o τρικύλινδρος 1.2 turbo βενζίνης με 110 και 130 PS.[nggallery id=2578]

Advertisement
Advertisement