Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Alfa 4C ακόμη πιο ξεχωριστή

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa 4C ακόμη πιο ξεχωριστή

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Alfa 4C ακόμη πιο ξεχωριστή

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Προκειμένου να «γεμίσει» το κενό μέχρι την έναρξη παραγωγής της 4C, τον προσεχή Ιούνιο, η Alfa Romeo προχωρά στο λανσάρισμα μίας συλλεκτικής έκδοσης του πισωκίνητου sport coupe. Η «Launch Edition» θα παραχθεί σε 1.000 μονάδες, εκ των οποίων οι 400 προορίζονται για την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η 4C Launch Edition ξεχωρίζεται χάρη στα σημεία του αμαξώματος από ανθρακόνημα (σπόιλερ και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών), το σκουρόχρωμο αλουμινένιο διαχύτη πίσω, τα μπροστινά φώτα bi-LED και τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου, 18 και 19 ιντσών. Θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικά χρώματα, κόκκινο Alfa και λευκό Carrara. Η sport χαρακτήρας της ενισχύεται από τις εισαγωγές αέρα εμπρός, τις δαγκάνες φρένων σε ειδικό χρώμα, την αγωνιστική εξάτμιση, το φίλτρο αέρα της BMC και το kit ανάρτησης με ειδικές ρυθμίσεις για τα αμορτισέρ και την πίσω αντιστρεπτική ράβδο.[nggallery id=2023]

Το μήκους 4 m διθέσιο αυτοκίνητο εξοπλίζεται ως γνωστόν με τον – τοποθετημένο στο κέντρο – 4κύλινδρο 1750, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 240 PS. Για τη μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα επελέγη το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT. Η 4C ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 250 km/h, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,5 sec. O διακόπτης DNΑ της Alfa Romeo εκτός από τις τρεις θέσεις λειτουργίας Dynamic, Natural και All Weather φέρει για την 4C και μία ακόμη: τη Race, για χρήση μέσα στην πίστα.

Η ιδιαίτερη Alfa Romeo 4C Launch Edition μπορεί να παραγγελθεί άμεσα και στη χώρα μας, σε τιμή που αναμένεται να είναι γύρω στα 65.000 ευρώ. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται μεν ο ΦΠΑ, όχι όμως οι πρόσθετοι φόρους τέλους ταξινόμησης και πολυτελείας. Η τιμή του μοντέλου κανονικής παραγωγής αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάιο του 2013.

Advertisement
Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές της 4C Launch Edition θα ακολουθήσουν μια διαδικασία προ-κράτησης (ισχύει για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες) η οποία καταλήγει στην υπογραφή ενός συμβολαίου με στόχο να συμπεριληφθεί το όνομά του σε μια λίστα αναμονής. Μέσα από την αποκλειστική αυτή λίστα (όπου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας) θα καταλήξουν οι συλλεκτικές 4C στους ιδιοκτήτες τους.