Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Infiniti με κινητήρα Mercedes

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Infiniti με κινητήρα Mercedes

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Infiniti με κινητήρα Mercedes

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Q50, το οποίο κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Renault-Nissan με αυτόν της Daimler, η Infiniti θα δανειστεί κινητήρες από τη Mercedes. Η διάθεση του Q50 θα αρχίσει από τις ΗΠΑ και τον Καναδά το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ πριν το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει και στις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, το Q50 γίνεται το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει τα 4κύλινδρα σύνολα από τη Στουτγάρδη. Πρώτος κινητήρας είναι ο 2,2 lt. diesel, απόδοσης 170 PS και 40,7 kgm ροπής. Τον γνωρίζουμε από την παρουσία του στη C-Class και τη C220 CDI. Στο μεσαίο sedan της Infiniti θα εκπέμπει κάτω από 115 g CO2 ανά km. Το «παρών» θα δώσει και η υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης 3.5 και ηλεκτρικό μοτέρ, συνδυασμός που προσφέρει μέγιστη ισχύ 364 PS. Προαιρετικά θα κυκλοφορεί και με τετρακίνηση.

Στη Γενεύη η Infiniti παρουσιάζει και τη νέα ονομασία για τα crossover της, με το FX να μετονομάζεται σε QX70. Παρών στη Γενεύη είναι και ο επικεφαλής της Infiniti Red Bull Racing , Κρίστιαν Χόρνερ, ως συνδετικός κρίκος της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία πλέον έχει επεκταθεί και στον τεχνικό τομέα, όχι μόνο στο χορηγικό.[nggallery id=2016]