Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη για το Captur

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στη Γενεύη για το Captur

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη για το Captur

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μέσω διαδικτύου είχε παρουσιαστεί εδώ και καιρό, όμως το μικρό crossover της Renault περίμενε μέχρι την έκθεση της Γενεύης για να προσελκύσει τα βλέμματα του κοινού. Το Captur βασίζεται στο πάτωμα του νέου Clio, με το μήκος του να ανέρχεται σε 4,12 m. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα από 377 έως 455 lt., ανάλογα με τη θέση των συρόμενων πίσω καθισμάτων.

Advertisement
Advertisement

Οι διαφορές σε σχέση με το γαλλικό σουπερμίνι – πέρα από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 20 cm – εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες, τους τροχούς των 16 ή 17 ιντσών, ενώ οι πίσω χειρολαβές βρίσκονται στις πόρτες και δεν είναι κρυμμένες στην τρίτη κολώνα. Προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί με διχρωμία του αμαξώματος (οι κολώνες και η οροφή στο ίδιο χρώμα με τους εξωτερικούς καθρέπτες).

Το Captur θα κυκλοφορήσει μόνο ως προσθιοκίνητο, καθώς η έκδοση 4×4 δεν εξετάζεται από τους ανθρώπους της Renault, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι λόγοι είναι οι χαμηλές πωλήσεις των τετρακίνητων μοντέλων στην κατηγορία και οι υψηλές εκπομπές ρύπων. Από τη γκάμα των κινητήρων ξεχωρίζει ο 1.2 TCe, ισχύος 120 PS. Όπως και στην περίπτωση του Clio GT, συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Εκπέμπει 125 g. CO2 ανά km και καταναλώνει 5,4 lt/100 km. Υπάρχει επίσης ο 0.9 TCe με 90 PS (113 g/km και 4,9 lt/100km και ο 1.5 dCi 90 PS σε δύο εκδόσεις: στην Energy με μέση κατανάλωση 3,7 lt/100 km (95 g/km), ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει με το κιβώτιο EDC (104 g/km και 4,1 lt/100 km).

Ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει ESP με Roll Movement Intervention (φρενάρει όποιον τροχό χρειάζεται για να αποφευχθεί ανατροπή του αυτοκινήτου), Traction Control, Hill Start Assist.[nggallery id=2019]

Advertisement
Advertisement