Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό Kia Provo Concept (upd)

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το υβριδικό Kia Provo Concept (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό Kia Provo Concept (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πιο ξεκάθαρες εικόνες σχετικά με τη σημαντική πρεμιέρα που ετοιμάζει για τη Γενεύη δημοσιοποίησε η Kia. Το Provo Concept που θα παρουσιαστεί επίσημα στο 83ο ραντεβού στην έκθεση της ελβετικής πόλης, είναι ένα μικρό 3θυρο μοντέλο, με φουτουριστική σχεδίαση έξω-μέσα. Με μήκος μόλις 3,88 m, τοποθετείται στο B-segment, δηλαδή στην κατηγορία των σουπερμίνι. Προαναγγέλλει ένα μελλοντικό τετρακίνητο Kia, με sport επιδόσεις. Δεν θα αποκλείαμε πάντως και την περίπτωση να κυκλοφορήσει ως baby crossover. Ο 1.6 Τ-GDi ισχύος 204 PS, που κάνει πρεμιέρα αυτές τις μέρες στο cee’d GT, θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 45 PS, ο οποίος θα αναλαμβάνει να κινεί τους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό μοτέρ είτε θα ενεργοποιείται αυτόματα, π.χ. κατά την επιτάχυνση, είτε με επιλογή για κίνηση χωρίς ρύπους με χαμηλές ταχύτητες. Για πρώτη φορά η Κia χρησιμοποιεί 7τάχυτο κιβώτιο DCT (διπλού συμπλέκτη). Η sport εμφάνιση τονίζεται από τους μεγάλους θόλους που φιλοξενούν τροχούς 19 ιντσών, τις επιθετικές γραμμές στο σχεδιασμό του, το αεροδυναμικό body kit και τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα. Χαρακτηριστική η διχρωμία με το γκρι αμάξωμα και το πορτοκαλί στην οροφή και στο σπόιλερ του εμπρός προφυλακτήρα.

Όσο για το εσωτερικό του, είναι σπορ και μινιμάλ με αρκετά ρετρό στοιχεία. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, το τιμόνι ντυμένο με αλκαντάρα και τα καθίσματα δερμάτινα. Λογικά όταν το 2014 μπει στη γραμμή παραγωγής, θα… αποκτήσει λιγότερο φουτουριστικό χαρακτήρα αλλά όπως και να έχει, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την τελική πρόταση της Kia.

[nggallery id=1981]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement