Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο A3 Sportback με φυσικό αέριο

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο A3 Sportback με φυσικό αέριο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο A3 Sportback με φυσικό αέριο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στα τέλη του έτους θα αρχίσει η διάθεση του A3 Sportback g-tron, το οποίο καταναλώνει φυσικό αέριο CNG (Compressed Natural Gas) ή συνθετικό μεθάνιο e-gas της Audi, αέριο που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε εργοστάσιο της Γερμανίας. Δύο δεξαμενές κάτω από το πορτμπαγκάζ έχουν συνολική χωρητικότητα 14 kg CNG, προσφέροντας αυτονομία 400 km. Με τη συνδρομή του ρεζερβουάρ βενζίνης, η συνολική αυτονομία μπορεί να φθάσει τα 1.300 km.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.4 TFSI, ο οποίος έχει τροποποιηθεί και αποδίδει 110 PS. Το A3 Sportback g-tron φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 190 km/h και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 11 sec. Οι επιδόσεις δεν αλλάζουν όποιο και αν είναι το καύσιμο. Η κατανάλωση των 3,5 kg φυσικού αερίου ανά 100 km αντιστοιχεί σε 95 g. CO2 ανά km. Με καύσιμο το e-gas της Audi δεν εκπέμπονται ρύποι, ενώ αν υπολογιστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή του, τότε οι ρύποι αντιστοιχούν σε 30 g/km.

Αλλαγές έχουν γίνει βέβαια και στον πίνακα των οργάνων, καθώς υπάρχουν και ενδείξεις για το υπόλοιπο στις δεξαμενές φυσικού αερίου. Το e-gas θα μπορεί να διατίθεται στα πρατήρια φυσικού αερίου, ενώ η παραγωγή του στο εργοστάσιο της Κάτω Σαξονίας θα είναι αρκετή για να κινήσει 1.500 A3 Sportback g-tron σε ετήσια απόσταση 15.000 km.[nggallery id=1962]