Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H McLaren P1 με τελική 350 km/h!

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H McLaren P1 με τελική 350 km/h!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H McLaren P1 με τελική 350 km/h!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη αποκλειστικότητα, το NewsAuto.gr παρουσίασε πρώτο τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής του υπερ-αυτοκινήτου της McLaren. Η P1 θα παραχθεί σε μόλις 375 μονάδες και η τιμή πώλησής της αρχίζει από τις 866.000 λίρες, δηλαδή σχεδόν 1 εκατ. ευρώ! Το υβριδικό της σύστημα αποτελείται από τον τοποθετημένο στο κέντρο Twin-Turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 3.8 lt και έναν άκρως αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα που εξασφαλίζουν συνδυαστική ισχύ 916 PS και ροπή 91,7 kgm!

Advertisement
Advertisement

Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε λιγότερο από 3 sec, ενώ η διαδικασία 0-200 διαρκεί κάτω από 7 sec και 0-300 περίπου 17 sec! H τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 km/h! H P1 φέρει σύστημα IPAS (Instant Power Assist System) αλλά και το αντίστοιχο της Formula 1… DRS (Drag Reduction System), όπου η κινούμενη πίσω αεροτομή μειώνει με το πάτημα ενός κουμπιού τις αντιστάσεις, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη τελική!

Οι εκπομπές ρύπων είναι κάτω από 200 g/km, ενώ είναι μάλιστα και μηδενικές όταν η P1 λειτουργεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα – πράγμα που μπορεί να συνεχιστεί για 20 χιλιόμετρα! Αυτός έχει εξελιχθεί από το τμήμα McLaren Electronics του βρετανικού ομίλου, χρησιμοποιείται πρώτη φορά και παράγει 179 PS και 26.5 kgm … ακαριαία!

Παράλληλα, εκτός από τη… «ροπή από στάση» και την κορυφαία ισχύ, βοηθά και στην πιο ομαλή αλλαγή σχέσεων, χάρη στη στιγμιαία αρνητική ροπή τη στιγμή που ο οδηγός ανεβάζει σχέσεις στο κιβώτιο. Επίσης, υπάρχει βέλτιστη χρήση της παραγόμενης ισχύος καθώς ακόμα κι όταν ο οδηγός δεν έχει το πόδι στο γκάζι απαιτώντας δηλαδή τη συνεισφορά του ηλεκτροκινητήρα, εκείνος αποθηκεύει ενέργεια σε μία καινοτόμο, χαμηλού βάρους μπαταρία. Αυτή ζυγίζει μόλις 96 κιλά, έχει ένα πρωτοποριακό σύστημα ψύξης και είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του άκαμπτου και φτιαγμένου από ανθρακονήματα MonoCage σασί. Η μπαταρία φορτίζεται από τον κινητήρα αλλά υπάρχει και λειτουργία plug-in που απαιτεί δύο ώρες για τη πλήρη φόρτισή της.

Advertisement
Advertisement

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, ελάχιστοι όμως από τους επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να τη δουν στο γκαράζ του σπιτιού τους.[nggallery id=1933]