Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Tα πρώτα μοντέλα της κινέζικης Qoros

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα πρώτα μοντέλα της κινέζικης Qoros

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Tα πρώτα μοντέλα της κινέζικης Qoros

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι απεικονίζονται αυτοκίνητα από την Κίνα. Δεν μοιάζουν με τις κακές… αντιγραφές που μας έχουν συνηθίσει οι Ασιάτες, αλλά έχουν το δικό τους χαρακτήρα και δείχνουν ποιοτικά. Υπεύθυνος για το όμορφο αποτέλεσμα είναι ο Γκερτ Φόλκερ Χίλντεμπραντ, ο Γερμανός επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Qoros.

Advertisement
Advertisement

Η κινέζικη εταιρεία θα μας «συστηθεί» στη Γενεύη, με ένα μοντέλο παραγωγής, το Qoros 3 sedan και δύο πρωτότυπα μοντέλα. Το μικρομεσαίο τετράθυρο μοντέλο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη πριν το τέλος του έτους, έχει μήκος 4,61 m και εξοπλίζεται με κινητήρα 1.6 lt. σε δύο εκδόσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Chevrolet.

Ως ατμοσφαιρικός εμφανίζει μέγιστη ισχύ 126 PS και ως turbo 156 PS. Και στις δύο περιπτώσεις στάνταρ είναι το μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο, ενώ προαιρετικά διατίθεται διπλού συμπλέκτη και ίδιου αριθμού σχέσεων. Διαθέσιμο είναι και σύστημα start/stop. Η Qoros ανακοίνωσε ότι εξελίσσει τρικύλινδρο σύνολο 1.2 και 4κύλινδρο 1.6 και τα δύο με turbo και αυτόματο ψεκασμό. Ο βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνεται σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών. Στην Qoros εκτιμούν μάλιστα ότι το πρώτο τους μοντέλο θα αποσπάσει την ανώτατη βαθμολογία με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.[nggallery id=1822]

Τα δύο πρωτότυπα μοντέλα, η σχεδίαση των οποίων δείχνει ότι η τελική τους μορφή δεν θα αλλάξει ριζικά, είναι το Qoros 3 Cross Hybrid Concept και το Qoros 3 Estate Concept. Το λανσάρισμα τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2014. Το crossover έχει – όπως μαρτυρά και το όνομά του – υβριδικό σύστημα. Μπροστά έχει τοποθετηθεί ο 1.2 turbo και πίσω ο ηλεκτροκινητήρας. Ανάμεσα στο βενζινοκινητήρα και το σύστημα μετάδοσης έχει τοποθετηθεί ένα ακόμη ηλεκτρικό μοτέρ που λειτουργεί ως γεννήτρια. Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά σε όλους τους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Το Qoros 3 Estate Concept προαναγγέλλει το μικρομεσαίο station wagon της εταιρείας. Μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το sedan, το ίδιο αναμένεται να κάνει και με τα μηχανικά μέρη. Όλα τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Κίνα (με ετήσια δυνατότητα παραγωγής αρχικά τις 150.000 μονάδες), οπότε θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε τα στάνταρ ποιότητας.

Η Qoros ιδρύθηκε το 2007 και σε αυτή συμμετέχουν η Chery Automobile από την Κίνα και η ισραηλινή εταιρεία επενδύσεων Israel Corporation. Η έδρα της είναι στην πόλη Χανγκτσού, εκεί όπου κατασκευάζεται και η γραμμή παραγωγής.[nggallery id=1823]